fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló valora col·laborar amb la Xarxa Xaloc i centralitzar les ajudes de lloguer i rehabilitació en una nova finestreta única

Castelló valora col·laborar amb la Xarxa Xaloc i centralitzar les ajudes de lloguer i rehabilitació en una nova finestreta única

La Regidoria d’Habitatge participa en la presentació de la nova xarxa d’oficines d’habitatge impulsada per la Generalitat.

L’Ajuntament de Castelló valora col·laborar amb la nova Xarxa Xaloc d’habitatge de la Generalitat i centralitzar en una finestreta única ajudes municipals i autonòmiques en matèria d’habitatge i rehabilitació que reforçaria, a més, les polítiques d’emergència i mediació. La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge destinaria a l’Ajuntament personal per a dur a terme esta actuació.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, ha participat este dimecres en la seu de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge a València en la presentació de la Xarxa Xaloc d’Habitatge, i ha assenyalat que el conveni entre Consell i Ajuntament se signaria els pròxims mesos. Ha subratllat que el “nou servei està pensat per a reforçar l’atenció als més vulnerables” i «agilitzar la tramitació de les ajudes al lloguer i de rehabilitació».

La Xarxa Xaloc es projecta com a finestra única en matèria d’habitatge, rehabilitació d’edificis i regeneració urbana, propiciant informació, assessorament i promovent l’accés a un habitatge digne i combatent la segregació urbana.

Les oficines seran gestionades, a través de convenis amb el Consell, per dotze entitats locals, i s’encarregaran de la gestió i manteniment del parc d’habitatges amb finalitats socials; millora de l’accessibilitat, salubritat i gestió de la bossa de lloguer assequible; elaboració de protocols per a la intervenció en habitatge ocupat sense títol legal i la gestió del parc autonòmic d’habitatges amb protecció oficial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.