fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Castelló i Vila-real impulsen un conveni per a compatibilitzar el servei de préstec de bicicletes de tots dos municipis

Castelló i Vila-real impulsen un conveni per a compatibilitzar el servei de préstec de bicicletes de tots dos municipis

Amparo Marco i José Benlloch destaquen que aquest servei supramunicipal afavorirà l’ús de la bici.

Les ciutats de Castelló i Vila-real han signat avui un conveni per a compatibilitzar el servei de préstecs de bicicletes de tots dos municipis i promocionar el transport públic amb bicicleta. Amparo Marco, alcaldessa de Castelló, i José Benlloch, primer edil de Vila-real, han subscrit aquest acord que arriba després de les reunions de treball mantingudes entre el regidor de Mobilitat de Castelló, Rafa Simó, i el regidor d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Climàtic de Vila-real, Josep Pasqual Sancho.

En el conveni es detalla que els dos consistoris treballaran perquè els serveis de bicicleta d’ús públic de tots dos municipis siguen interoperables i servisquen per a prestar un servei supramunicipal, de tal manera que les bicicletes puguen desplaçar-se entre Castelló i Vila-real o Vila-real i Castelló, podent ser utilitzades com a origen i destinació les bases situades en ambdues localitats. Els dos ajuntaments també es comprometen a facilitar i potenciar l’ús dels respectius serveis de bicicleta d’ús públic i recorden que l’ús de la bicicleta és compatible amb altres mitjans de transport públic col·lectiu de viatgers.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha mostrat la seua satisfacció per aquest acord, ja que és un primer pas per a aconseguir crear una xarxa de transport interurbà sostenible en l’àrea de la Plana. “Cal fomentar l’ús dels mitjans de transport sostenibles, com és el cas de la bicicleta, per raons ambientals, econòmiques i socials” ha afirmat Marco, qui ha destacat que “l’Ajuntament està potenciant l’ús de la bicicleta en l’espai urbà, però cal avançar en l’àmbit metropolità articulant les infraestructures de comunicació necessàries i potenciant la cooperació entre els municipis”. En aquest sentit ha avançat que Castelló està treballant per a ampliar aquesta iniciativa a localitats com Almassora o Benicàssim.

Finalment, Marco ha recordat algunes de les mesures que ha impulsat en aquest sentit el Govern municipal de Castelló durant l’últim any com la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, l’elaboració del Pla Director de la Bicicleta per a potenciar l’ús de la bicicleta urbana, l’ampliació del servei de Bicicas amb una nova aplicació per a telèfons mòbils i amb la instal·lació de més bancades i la millora de la connexió de la ciutat amb les platges a través del carril-bici.

Per la seua banda, l’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat que “el Partit Popular haja sigut capaç d’engegar una iniciativa com aquesta en els més de 20 anys que ha governat en aquesta província”. “Per la seua desídia s’han perdut moltes oportunitats en una època de crisi econòmica en la qual molta gent ho està passant malament” ha afirmat l’alcalde, qui ha afegit que “açò demostra quin era la seua prioritat i quins són les prioritats dels governs del canvi: treballar per a solucionar els problemes de les persones”.

Benlloch també ha explicat que amb aquest acord s’incrementaran les possibilitats de transport públic alternatiu entre les dues localitats, la qual cosa facilitarà el desplaçament de nombrosos treballadors, estudiants, etcètera, entre Castelló i Vila-real. El primer edil també ha destacat que entre les dues localitats es concentra el 40% de la població de la província, i que en l’àrea metropolitana s’aglutina el 70% dels habitants de tota la província, “d’ací la importància de continuar treballant per a millorar els serveis de transport públic de tota l’àrea metropolitana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.