fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 i Vila-real signaran un conveni per a compatibilitzar el servei de pr茅stec de bicicletes de tots dos municipis

Castell贸 i Vila-real signaran un conveni per a compatibilitzar el servei de pr茅stec de bicicletes de tots dos municipis

Els regidors Rafa Sim贸 i Josep Pasqual Sancho destaquen el pas cap a un servei supramunicipal que afavorisca l’煤s de la bici.

Castell贸 i Vila-real signaran un conveni que possibilitar脿 la signatura d’un acord marc de compatibilitat i promoci贸 del transport p煤blic amb bicicleta i, en concret, dels sistemes de pr茅stec de bicicletes de tots dos municipis. Aquest acord arriba despr茅s de les reunions de treball mantingudes entre el regidor de Mobilitat de Castell贸, Rafa Sim贸, i el regidor d’Agricultura, Medi ambient i Canvi Clim脿tic de Vila-real, Josep Pasqual Sancho.

La Junta de Govern de l’Ajuntament de Castell贸 ha donat avui llum verda a la signatura d’aquest conveni que possibilitar脿 que “el conjunt de serveis de bicicleta d’煤s p煤blic instal路lats individualment pels municipis signataris en els seus respectius termes, siguen interoperables i servisquen per a prestar un servei supramunicipal, de tal manera que les bicicletes puguen despla莽ar-se entre els municipis adherits, podent ser utilitzades com a origen i destinaci贸 les bases situades en municipis diferents”, tal com arreplega l’acord.

Els dos ajuntaments, i aix铆 ho han reiterat els regidors Rafa Sim贸 i Josep Pasqual Sancho, manifesten la seua voluntat de cooperaci贸 per a facilitar i potenciar l’煤s dels respectius serveis de bicicleta d’煤s p煤blic a trav茅s de la implantaci贸 de mesures per a la coordinaci贸 i compatibilitat supramunicipal de tals serveis, que permeten als usuaris la seua utilitzaci贸 indistinta, tant dins d’un mateix municipi, com entre ells. A m茅s, recorden que l’煤s de la bicicleta 茅s compatible amb altres mitjans de transport p煤blic col路lectiu de viatgers.

Tots dos Ajuntaments comparteixen l’inter猫s a adoptar pol铆tiques actives d’estalvi i efici猫ncia energ猫tica, entre les quals es troba el foment de la mobilitat urbana sostenible. Dins d’aqueix marc i mitjan莽ant la signatura del conveni, es pret茅n potenciar l’煤s de la bicicleta com a mitj脿 de transport amb l’objectiu de minimitzar l’impacte que la mobilitat motoritzada produeix sobre el medi ambient, la qualitat de vida i el consum energ猫tic. Una vegada signat el conveni, s’hauran d’escometre les actuacions necess脿ries perqu猫 els usuaris de Bicicas a Castell贸 i BiciVila a Vila-real puguen usar tots dos serveis indistintament amb les seues respectives targetes o que puguen agafar una bicicleta en un dels municipis i retornar-la en l’altre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.