fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Ceràmica pintada pels alumnes de l’Escola Taller decorarà les 23 sèquies i canals de reg d’Almassora

Ceràmica pintada pels alumnes de l’Escola Taller decorarà les 23 sèquies i canals de reg d’Almassora

La senyalització marcarà els principals punts de la xarxa hidràulica local.

L’Ajuntament d’Almassora senyalitzarà les sèquies i canals de reg del terme municipal amb peces de ceràmica pintades pels alumnes de l’Escola Taller. Es tracta de 23 senyals horitzontals fabricats i pintades a Almassora que es distribuiran en els punts clau de l’agricultura local.

El Sindicat de Regs va facilitar a l’Ajuntament d’Almassora una llista de topònims que posteriorment va corregir el Servei de Dinamització Lingüística i que serviran per a retolar aquests espais de reg que, malgrat perdre funcionalitat amb la incorporació del reg per degoteig, segueixen sent determinants en la cultura local.

La previsió municipal passa per situar les plaques, com a mínim, en l’inici i final de cadascuna de les sèquies i canals de reg. En concret en: Séquia d’Almalafa, Braç del Batà, Braç del Bosc, Braç de Cervera, Braç d’Esteve, Braç dels Frares, Séquia de la Llavanera, Séquia Major, Partidor del Mig (tanda de dalt i de baix), Séquia del Molí, Séquia de la Murgonada, Fila de Navarro, Séquia del Pla de la Torre, Canal Principal, Partidors Reals, Braç del Rector, Séquia de la Tarongera (tanda de dalt i de baix), Séquia de la Vila-roja, Séquia de Vilamoncarro (tanda de dalt i de baix) i Braç de Vora Camí.

Les peces pintades pels alumnes de ceràmica estaven emmagatzemades en l’Escola Taller des del passat estiu, protegides i retolades, llistes per a la seua instal·lació en els punts triats. Cadascuna dels senyals està fabricada per triplicat per a situar-la, almenys, en l’inici i el final de les sèquies i canals de reg i guardar una per a recanvi en cas de necessitat. Així ho han comprovat aquest matí el regidor d’Agricultura, Santiago Agustí, i la responsable de Participació Ciutadana, Merche Galí, durant la visita a l’Escola Taller junt a un tècnic d’Ocupació.

Agustí ha confirmat que la senyalització d’aquestes infraestructures de la xarxa hidràulica servirà per a posar en valor l’agricultura local i ensenyar als més menuts la seua evolució al llarg del temps, una proposta que comparteix amb el Partit Popular de la localitat, impulsor d’una moció en 2015 per a promocionar la Ruta de l’Aigua que va comptar amb el vistiplau de la corporació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.