fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Cinc escultures decoraran els carrers de Benicarl贸 en una nova edici贸 de CarxofArt

Cinc escultures decoraran els carrers de Benicarl贸 en una nova edici贸 de CarxofArt

La primera de les noves cinc escultures ja est脿 ubicada enfront de la Tourist Info, mentre que les quatre restants aniran brotant per la ciutat les pr貌ximes setmanes. La Regidoria de Turisme est脿 treballant en l’elaboraci贸 d’una guia que recorre les cinc escultures d’enguany i les sis que es van elaborar l’any passat.

La Regidoria de Turisme porta a terme, per segon any, una nova edici贸 de CarxofArt, que enguany compta amb cinc escultures decorades pels artistes Grego Acebedo, Ximo Foix, Fernando Foix, Jos茅 Manuel 脕vila i Juan Carlos S谩nchez Soria Flakoners. Les carxofes aniran apareixent per punts del municipi durant les pr貌ximes setmanes, i est脿 previst que del 15 al 18 de mar莽 estiguen totes al carrer.

La primera de les noves escultures, que ja es pot veure a la pla莽a de la Constituci贸, 茅s la de l’artista Grego Acebedo, que ha optat per escriure la paraula 芦carxofa禄 en 40 idiomes i diferents tipografies, 芦en refer猫ncia a la multiculturalitat de Benicarl贸 i al ress貌 de la Carxofa de Benicarl贸 en els diversos pa茂sos禄, ha detallat l’artista.

Acebedo es dedica al grafiti i a la pintura mural des de l’any 2002, encara que actualment se centra en la seua professi贸 d’artista faller, que l’ha dut a plantar a la Secci贸 Especial de les Falles de Val猫ncia i a la Secci贸 Especial de les Fogueres d’Alacant.

L’altra de les escultures que ja est脿 al carrer 茅s la que va decorar l’artista Rosa Soriano en l’edici贸 anterior, i que es troba davant de la Cambra Agr脿ria, per tal d’homenatjar la Torrada Popular, un dels actes principals de la Festa de la Carxofa.

CarxofArt consisteix a qu猫 diversos artistes decoren escultures de carxofa amb el seu estil propi i despr茅s s’ubiquen en diferents punts del municipi. La iniciativa t茅 com a objectiu visibilitzar la carxofa com a element representatiu de la ciutat de Benicarl贸.

La regidora de Turisme, Isabel Cardona, ha reconegut que 芦estem treballant en portar alguna de les escultures fora del municipi, per tal de promocionar els artistes, el producte i el poble de Benicarl贸禄. A m茅s, des de la Regidoria s’est脿 treballant en l’elaboraci贸 d’una ruta que recorre les cinc escultures d’enguany i les sis que es van elaborar l’any passat, que tamb茅 s’exposaran per la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.