fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Ciutadans paralitza a Benic脿ssim l’aprovaci贸 d’una modificaci贸 de cr猫dit destinada a Cultura, Majors, Inform脿tica i edificis municipals

Ciutadans paralitza a Benic脿ssim l’aprovaci贸 d’una modificaci贸 de cr猫dit destinada a Cultura, Majors, Inform脿tica i edificis municipals

L’abstenci贸 dels tres edils de l’equip de govern pertanyents a Ciutadans provoca la paralitzaci贸 de diverses actuacions com la renovaci贸 de mobiliari de l’Associaci贸 de Jubilats La Garrofera o la neteja COVID en centres educatius demandada per les Ampes.

Amb l’abstenci贸 del grup municipal Ciutadans s’ha impedit l’aprovaci贸 d’una modificaci贸 de cr猫dit destinada, entre altres, a les 脿rees de Cultura, Majors, Inform脿tica i neteja d’edificis municipals. El ple ordinari del mes de maig celebrat aquest mat铆 a l’Ajuntament de Benic脿ssim inclo茂a l’aprovaci贸 de 125.000 euros procedent de romanents de tresoreria, destinada a la neteja d’edificis escolars, la remodelaci贸 de l’escala de la Casa de la Cultura o per a la renovaci贸 de mobiliari en la seu de l’Associaci贸 de Jubilats i Pensionistes La Garrofera, aix铆 com per a les 脿rees d’Inform脿tica.

L’alcaldessa, Susana Marqu茅s, ha indicat que 鈥渘ovament el grup Ciutadans es mostra deslleial amb el seu propi equip de govern, impedint l’aprovaci贸 d’actuacions demandes pels nostres ve茂ns, fins i tot les que afecten les 脿rees que ells mateixos gestionen. Una situaci贸 sense sentit amb la qual se sumen a la par脿lisi municipal que pretenen els grups de l’oposici贸 amb els seus vots en contra鈥.

I 茅s que, amb els vots en contra dels grups de l’oposici贸, era necess脿ria l’aprovaci贸 del punt per part de la totalitat dels membres de l’equip de govern per a comptar amb majoria i, per tant, tirar avant el punt. 鈥淧er貌 l’abstenci贸 de Ciutadans, sumats als vots en contra de PSPV-PSOE, Comprom铆s, Ara Benic脿ssim i l’ex regidor de VOX, ara regidor no adscrit, comportar脿 al fet que els majors hagen d’esperar per a veure renovat el mobiliari de l’associaci贸 de jubilats o que no es puga executar l’arranjament de l’escala de la Casa de la Cultura, aix铆 com altres accions previstes en el punt de l’ordre del dia del ple鈥, ha indicat l’edil d’Hisenda, Arturo Mart铆.

No obstant aix貌, la unanimitat s铆 que ha arribat, en forma de declaraci贸 institucional, per a sol路licitar al Servei Provincial de Costas l’autoritzaci贸 pertinent per a procedir a l’apilament d’arena a la platja Heli貌polis, 鈥渟ent aquesta l’煤nica actuaci贸 que autoritza any a any Costas per a la regeneraci贸 de la platja de la zona sud i pal路liar la regressi贸 que pateix el nostre principal recurs tur铆stic鈥. Aix铆 ho ha indicat l’alcaldessa qui insisteix en la reivindicaci贸 al Ministeri de Transici贸 Ecol貌gica i Repte Demogr脿fic 鈥渁l fet que redacte, aprove i publique com m茅s prompte millor el Pla Integral de Protecci贸 de la costa a la nostra prov铆ncia i poder donar solucions m茅s a mig-llarg termini i no haver de continuar realitzant, any rere any, la reposici贸 d’arena鈥.

En la declaraci贸 institucional es recorda que l’Ajuntament de Benic脿ssim, comptant amb la partida econ貌mica i els mitjans necessaris per a procedir a aix貌, ha presentat novament i per a enguany davant el Servei Provincial de Costas de Castell贸, la sol路licitud d’autoritzaci贸 per a realitzar les aportacions d’arena necessaris. 鈥淒emanem celeritat en aqueixa autoritzaci贸 ja que haur铆em de procedir a l’apilament d’arena durant les pr貌ximes setmanes davant l’imminent inici de la temporada estival鈥, ha comentat sobre aquest tema la regidora de Platges, Elena Llobell. Aquesta actuaci贸 se sol realitzar durant les primeres setmanes de juny per a evitar qualsevol temporal que poguera provocar danys en el litoral.

La reposici贸 d’arena a la platja de l’Heli貌polis 茅s una actuaci贸 que l’any passat va comptar amb una inversi贸 inicial de 50.000 euros, i que per al present exercici 2022 s’ha vist augmentada en 60.000 euros. A m茅s de les aportacions d’arena, des de l’Ajuntament de Benic脿ssim s’estan realitzant noves inversions destinades a les millores en el litoral com a noves cadires per als llocs de salvament i socorrisme, nou material per als usuaris amb mobilitat redu茂da i per a la reposici贸 de passarel路les a l’entorn de la Torre de Sant Vicent; unes actuacions que, al costat de la reposici贸 d’arena, sumen entorn a 110.000 euros.

Aix铆 mateix, el ple ha aprovat per unanimitat la creaci贸 de la Comissi贸 Antifrau de l’Ajuntament de Benic脿ssim, amb l’objectiu de donar compliment a les obligacions legals en mat猫ria de lluita contra el frau derivades de la gesti贸 del Pla de Recuperaci贸, Transformaci贸 i Resili猫ncia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.