fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comença la Fàbrica Integral d’Arts al Casal Jove de Sagunt

Comença la Fàbrica Integral d’Arts al Casal Jove de Sagunt

Des de la regidoria de Joventut i Infància destaquen una alta participació amb 258 joves matriculats per a les escoles de música, teatre, cinema, robòtica o arts urbanes.

La Fàbrica Integral d’Arts, el conjunt d’escoles formatives de la regidoria de Joventut i Infància, ha començat este cap de setmana al Casal Jove del Port de Sagunt. Ho fa, a més, amb gran èxit de convocatòria de totes les modalitats que engloba este projecte, com a teatre, cinema, art urbà (ball, grafit, k-pop i còmic), escola de rock (guitarra, bateria, tècnica vocal i piano) o robòtica. En total, s’han oferit 258 places de les 317 sol·licituds registrades.

La modalitat que més èxit ha tingut és la Rock Escola, amb 100 alumnes i amb una demanda de 159 persones, per la qual cosa s’ha hagut de realitzar un sorteig i la regidoria ja estudia ampliar l’oferta de cara a l’any que ve. És un projecte de música que conforma un total de 9 cursos enfocats a dues edats diferents agrupats en, cursos per a jóvens, entre 12 i 30 anys, i Rock Kids, entre 6 i 11 anys, en els quals la guitarra elèctrica, la percussió i bateria, el piano i la veu són els punts més importants en un curs ple de ritme.

El teatre també compta amb 58 alumnes dins dels tres grups de l’Aula Jove Teatre. Es tracta d’un curs de teatre per a jóvens que desitgen conéixer i aprendre noves tècniques narratives i expressives i aprofundir més en l’escenificació de diferents temàtiques.

El cinema, a través de l’Escola Jove Cinema, compta amb 36 alumnes en un projecte per a conéixer a fons el cinema des dels més xicotets en diferents tallers enfocats als més jóvens de 6 a 11 anys i 12 a 17 anys en diferents espais anomenats Cinema Kids, Cursos Monogràfics i Cursos per a jóvens en els quals coneixeran els seus primers trucs i aspectes més tècnics per als més cinèfils.

Mentrestant, l’Escola d’Arts Urbanes, amb 25 inscrits/es, suposa un pla per a acostar als més jóvens al punt més artístic i dinàmic de tots els projectes proposats, acostant-los al Grafit, Ball Urbà i Còmic en diversos grups per als més jóvens de 7 a 11 anys i 12 a 20 anys.

I com a novetat, Factoria Robot l’escola de robòtica que entra enguany en l’oferta formativa des de la regidoria de Joventut i Infància i a la qual s’han apuntat 39 persones. Ací coneixeran en dos espais diferents, els jóvens de 12 a 16 anys i els més xicotets de 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys tots els secrets del món robòtic que comença a fer els seus primers passos.

Segons explica el regidor, Guillermo Sampedro, “hem posat en marxa les escoles de teatre, art urbà i robòtica, i en les pròximes setmanes arrancaran les de cinema i música, per la qual cosa segurament augmentarem el nombre final de places. De totes maneres, podem parlar d’èxit de la Fàbrica Integral d’Arts, amb més alumnes cada any i noves modalitats i disciplines que volem afegir en els pròxims anys, afegint també més places oferides, principalment en la Rock Escola, on hi ha hagut una gran demanda”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.