fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comença la primera Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere de Borriana

Comença la primera Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere de Borriana

La regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha presentat la iniciativa en la sessió inaugural.

La regidora d’igualtat, Maria Romero, ha presentat la primera Escola Municipal d’Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, organitzada per l’Ajuntament de Borriana, en la sessió inaugural que s’ha celebrat a l’auditori Juan Varea.

Dirigida a tota la ciutadania i amb l’objectiu d’oferir una formació bàsica en aqueixa matèria, l’Escola Municipal d’Igualtat es desenvoluparà des d’octubre de 2019 a abril de 2020 i comptarà amb 14 sessions formatives i una altra de clausura en la qual es lliuraran els diplomes acreditatius.

Segons ha explicat la regidora, aquesta iniciativa dirigida a tota la ciutadania i finançada pel Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, compta amb “excel·lents docents”, especialistes en les diferents matèries previstes en la programació i amb un aprenentatge participatiu amb recursos audiovisuals.

En la seua intervenció, Maria Romero ha assenyalat la “importància” d’aquesta iniciativa “pionera en el municipi” d’incloure la perspectiva de gènere en la formació i la qualificació com a “factor impulsor de la igualtat”, ja que proporciona “sòlides bases teòriques i dota d’instruments, estratègies i eines per a actuar en igualtat des de diferents perspectives”.

Entre les matèries que es tractaran figuren les relacionades amb els principis d’igualtat, la corresponsabilitat familiar, la prevenció de la violència, i la igualtat i violència en l’àmbit jurídic.

També s’abordaran temàtiques referides als bons tractes enfront del maltractament, la gestió de les emocions, l’empoderament, la dependència emocional, les noves masculinitats i sobre la història de les dones.

A més, s’ha previst un horari accessible per a les persones que treballen, de 15h a 17h, dues hores dos dimecres al mes a l’auditori Juan Varea, i amb una metodologia àgil i flexible.

Leave a Reply

Your email address will not be published.