Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Comença la retirada programada de residus plàstics d’Utiel Recicla

Comença la retirada programada de residus plàstics d’Utiel Recicla

El pla de retirada es duu a terme amb la coordinació de la Conselleria de Medi Ambient, l’Ajuntament d’Utiel i les empreses que van dipositar els residus.

Dilluns passat, 28 de gener, s’iniciava la retirada programada dels residus plàstics abocats en les parcel·les de la mercantil Utiel Recicla S.L situades en el polígon 33 del municipi d’Utiel. Esta actuació es produeix com a conseqüència del treball coordinat entre l’Ajuntament d’Utiel i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural amb l’objectiu primordial de donar solució amb la major celeritat possible a esta situació.

El procés de retirada de residus s’inicia amb el requeriment a les empreses que els havien dipositat en la citada mercantil, ja que esta no disposa de l’autorització per a emmagatzematge de plàstics en les seues instal·lacions i incompleix la Llei de Prevenció, Qualitat i Control Ambiental d’Activitats a
la Comunitat Valenciana.

Per part seua, l’Ajuntament d’Utiel va sol·licitar a l’empresa un pla de retirada programat que inclogués vials d’accés amb les mesures de seguretat necessàries contra incendis. La mercantil presentava este pla detallat amb els requisits exigits i la maquinària i el personal qualificat per a l’operació de buidatge.

Finalment, dilluns passat, la Policia Local d’Utiel procedia a aixecar el precinte de les instal·lacions perquè es duguessen a terme les operacions de retirada de residus. Per a la seua execució s’ha posat en marxa un calendari de retirada coordinat entre l’empresa titular de les instal·lacions i les
empreses que van dipositar els residus plàstics sota la supervisió de les administracions autonòmica i local.

Des de l’Ajuntament d’Utiel s’ha establert un protocol de seguretat i protecció en els voltants de la instal·lació per a garantir el correcte desenvolupament d’esta actuació.

Amb estes mesures, al llarg dels pròxims mesos s’eliminaran els residus plàstics en esta instal·lació i es restaurarà la situació a la normalitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.