Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Consum inaugura la tercera edició escolar de Peix del Grau de Castelló amb rècord de participants

Consum inaugura la tercera edició escolar de Peix del Grau de Castelló amb rècord de participants

La regidora Mary Carmen Ribera participa en la primera visita d’una iniciativa municipal que és reflex de respatler social i econòmic.

Un total de 709 alumnes i alumnes d’Educació Primària de Castelló participaran en una nova campanya de promoció de Peix del Grau que ha arrancat avui en la qual ja és la seua tercera edició batent un rècord d’inscripcions. La iniciativa va partir el curs passat des de la Regidoria de Consum, que dirigeix Mary Carmen Ribera, com una experiència pilot en el Grau i donat l’èxit obtingut el projecte continuarà també enguany.

Setze centres educatius – Isidoro Andrés Villarroya, La Marina, L’Illa, Manel Gracia i Grau, Jaume I, Enric Soler i Godes, Illes Columbretes, Censal, Gregal, Bisbe Climent, Sant Agustín, Mestre Canós, Exèrcit, Lope de Vega, Ramiro Izquierdo i Castalia– participen en aquesta nova convocatòria, que els brinda l’oportunitat de conéixer els avantatges del Peix del Grau, visitar les instal·lacions portuàries i ampliar els seus coneixements sobre la pesca.

La regidora Mary Carmen Ribera ha explicat que esta iniciativa municipal “té per objecte fomentar el consum del peix local entre els més joves com a aliment de proximitat i de qualitat, i també com una forma de suport al sector pesquer”. “La pesca forma part de la idiosincràsia social i econòmica del Grau i l’Ajuntament li donarà sempre suport”, ha subratllat.

En col·laboració amb la Confraria de Pescadors, esta tercera edició inclou xarrades i esmorzar per als xiquets i les xiquetes dins de la pròpia llotja, en les quals pescadors experimentats explicaran les diferents formes de pesca, tipus d’embarcacions, espècies de peixos més comuns de la zona i el funcionament de la subhasta de peix. També estan programades visites al Museu del Mar amb un recorregut guiat amb la finalitat de conéixer una mica millor un sector tan tradicional i arrelat en el Grau com la pesca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.