fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

‘Controla’t, no falles’, lema de la campanya per evitar l’ab煤s de l’alcohol aquestes Falles a Benicarl贸

‘Controla’t, no falles’, lema de la campanya per evitar l’ab煤s de l’alcohol aquestes Falles a Benicarl贸

La Regidoria de Benestar Social i la Junta Local Fallera han posat en marxa una campanya per intentar reduir el consum d’alcohol i altres drogues durant les festes falleres. El missatge 茅s ‘Controla’t, no falles’ i fa refer猫ncia al consum responsable i a l’autocontrol.

Per quart any consecutiu, l’Ajuntament de Benicarl贸 i la Junta Local Fallera treballen conjuntament per promoure unes festes falleres marcades per la diversi贸 i els h脿bits de vida saludables. Per aix貌, la Unitat de Prevenci贸 Comunit脿ria de Conductes Addictives (UPCCA), depenent de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Benicarl贸, i la Junta Local Fallera, han posat en marxa la campanya ‘Controla’t, no falles’ amb l’objectiu d’intentar reduir els riscos associats al consum d’alcohol i altres drogues. Amb aquest missatge es fa refer猫ncia al consum responsable i a l’autocontrol de cadasc煤, en el sentit de disfrutar i participar activament de la festa amb salut i al m脿xim de les capacitats.

Des de la UPCCA s’incideix en el fet que aquests dies de festa s贸n els moments m茅s cr铆tics des del punt de vista dels primers contactes amb les drogues, dels excessos en el consum per part d’aquells que ja s贸n consumidors i sobretot dels riscos relacionats amb l’ab煤s del consum. 脡s per aix貌 que els missatges que s’inclouen en la campanya s贸n molt diversos i tracten temes com la seguretat vial, les pr脿ctiques sexuals segures amb l’煤s del preservatiu o el dret al descans dels ve茂ns.

La Coordinadora de Penyes i algunes comissions falleres van participar fa uns mesos en un taller de servei responsable que es va impartir des de la UPCCA amb l’objectiu de reflexionar sobre el paper que tenen els casals i les penyes en l’oferta de begudes amb alcohol i en el model de festa que s’ofereix.

Leave a Reply

Your email address will not be published.