fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Corell estrenarà accessibilitat després de la petició en el Dia del Veí en Almassora

Corell estrenarà accessibilitat després de la petició en el Dia del Veí en Almassora

Almassora executa les reformes, valorades en 75.000 euros, en 1.900 metres quadrats.

El Grup Corell, que va iniciar el cicle del Dia del Veí en els barris, estrenarà accessibilitat en una desena de carrers gràcies al projecte dissenyat pels tècnics de l’Ajuntament d’Almassora. Es tracta d’una intervenció valorada en 75.000 euros que ocuparà 1.900 metres quadrats en les interseccions dels vials amb el carrer Boqueres, una de les demandes dels residents per a evitar barreres arquitectòniques.

Les obres han començat en els voltants dels carrers Francisco Pizarro, del Pi i María de las Mercedes. Posteriorment s’estendran cap als carrers Nules, Sant Esteve, Moncofa, Francisco Pizarro i María de las Mercedes, 9 d’Octubre, Verge de Gracia, Viver i Constitució. L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, han visitat l’avanç de les obres que executa l’empresa Enginya Castelló Omega S.L.

Després dels treballs de topografia, la retirada de senyalització i mobiliari i l’alçat de vorades, voreres i ferm, els operaris han avançat la nova configuració de les interseccions que fins avui dificultaven el pas de cadires de rodes i carros de bebè. La intervenció ha suposat també una nova execució d’embornals, canalització per a drenatge i les escomeses a la xarxa de sanejament.

Martinavarro ha recordat que la petició que van traslladar els residents durant el primer Dia del Veí en els barris “està totalment justificada per l’increment considerable del nombre de veïns, que no s’ha vist acompanyat d’una millora de l’accessibilitat des de fa anys”. La normativa recorda que és necessari incorporar nous espais transitables i ajustar la distribució als preceptes d’accessibilitat vigent.

A més, la intervenció compleix l’objectiu de l’Ajuntament d’Almassora d’afavorir la mobilitat per als vianants i ciclista en espais lliures de barreres arquitectòniques, igual que en el tram executat en el carrer Constitució o la reforma del vial Santa Quitèria, d’accés a la localitat des de Vila-real.

En este cas, els pressupostos participatius han determinat que la reforma continue fins al tram en el qual el carrer s’estreny i passa a ser d’un únic carril.

De moment, l’actuació ja garanteix l’accessibilitat per als vianants en l’espai comprès entre les transversals Cervera del Maestrat i Almirall Churruca amb una inversió de 59.954 euros en 870 metres quadrats. Els nous passos de vianants, la renovació de la senyalització horitzontal i la substitució dels esglaons per rampes han transformat la configuració del vial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.