fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Costes comença a retirar les tanques de les obres de regeneració en la platja d’Almassora

Costes comença a retirar les tanques de les obres de regeneració en la platja d’Almassora

La platja quedarà totalment oberta per a l’accés dels banyistes en uns dies.

Els treballs per a la retirada de les tanques que limiten el pas al tram sobre el qual Costes està executant les obres de regeneració en la platja d’Almassora ja han començat. Prèviament, l’empresa responsable ha dut a terme l’aplanament de la sorra i el seu condicionament perquè els banyistes puguen accedir sense problemes a la platja. La pròpia companyia ha informat que les tasques per a la retirada total de les tanques s’estendran durant uns dies, ja que implicaran també la neteja i eliminació de les restes de materials, eines i maquinària que han sigut emprats en l’obra.

Es compleix així el pacte aconseguit pel consistori, el Servei Provincial de Costes i l’empresa concessionària, mitjançant el qual els dos últims es van comprometre a obrir la platja durant l’estiu per a l’ús i gaudi dels veïns. L’objectiu del consistori ha sigut, a més de permetre als usuaris l’accés a la costa, minimitzar l’impacte derivat de les obres per als residents del districte marítim.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, s’ha mostrat “satisfeta” sobre aquest tema. “A causa del retard patit per aquestes obres, sobre les quals l’Ajuntament d’Almassora no té competències, considerem prioritari protegir als veïns de les molèsties durant l’estiu”, ha assegurat la primera edil. La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha explicat que “aquest és el segon estiu durant el qual aquestes obres afectaran a la nostra costa, per la qual cosa no podem permetre que interferisquen de nou al descans dels almassorins”.

Per la seua banda, l’edil de Platges i Turisme, Amaya Gómez, ha explicat que després de la retirada de les tanques en la platja de Benafelí es duran a terme les tasques de manteniment i acondiconamiento d’aquest tram. “Hem de revisar l’estat de la xarxa d’aigua i de les connexions, ja que no sabem com hauran afectat les obres a aquestes instal·lacions”.

Cal recordar que els treballs per a l’aportació de graves que suposaran la culminació d’aquestes obres continuaran després de l’estiu. Les modificacions realitzades sobre el projecte inicial van fer necessari un increment en la quantitat de graves, de les quals han arribat 10.000 tones. Els responsables del projecte han plantejat un canvi en el sistema de canalitzacions que obligarà a sol·licitar un increment de la dotació pressupostària a Costes i que està pendent de ser aprovada. Tots aquests motius han ocasionat el citat retard en el termini de finalització, que estava previst per a maig del present any.

Leave a Reply

Your email address will not be published.