fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Costes reconeix el retard en les obres de regeneració de la platja d’Almassora

Costes reconeix el retard en les obres de regeneració de la platja d’Almassora

El consistori ha proposat al servei provincial una llista de mesures per a evitar les molèsties als veïns per segon estiu consecutiu.

El Servei Provincial de Costes a Castelló ha confirmat la demora de les obres de regeneració de les costa que està duent a terme el Ministeri de Medi Ambient en la platja d’Almassora. Així ho han reconegut els representants provincials en la comissió de seguiment celebrada aquest matí en l’Ajuntament d’Almassora i que ha comptat amb la participació dels responsables de l’empresa que executa els treballs, col·lectius veïnals i grups polítics.

Davant aquesta situació, i a causa que la data de finalització dels treballs podria retardar-se fins a finals de 2016, el consistori ha sol·licitat a la direcció territorial abordar mesures per a minimitzar les molèsties ocasionades als veïns per les obres. Entre aquestes, figura la possibilitat de retardar fins a després de l’estiu el transport de graves, el qual generaria un gran trànsit de vehicles pesants i podria entorpir el pas dels veïns i usuaris de la platja. A més, els responsables municipals han demanat la retirada de la tanca que impedeix l’accés a l’arena en aquells trams on no siga estrictament necessària.

L’alcaldessa d’Almassora, Susanna Nicolau, ha manifestat la voluntat de l’equip de govern de “prioritzar el benestar dels veïns i respectar el seu descans en evitar les molèsties que un segon estius d’obres pogueren causar-los”. En aquesta mateixa línia, l’edil d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, ha assegurat que la proposta del consistori cerca “oferir una solució per als mesos de juliol i agost davant impossibilitat que es complisquen els terminis marcats”. Les mesures plantejades per l’equip de govern compten amb el suport de les associacions de veïns, els qui s’han mostrat a favor del parèntesi estival.

Per la seua banda, els responsables del Servei Provincial de Costes s’han mostrat favorables a col·laborar amb l’equip de govern i han explicat que les modificacions plantejades pels responsables de les obres respecte al projecte inicial han motivat aquesta demora. Aquests canvis suposaran major aportació de graves de la prevista i una millora de la canalitzacions, accions per a les quals és necessari que el Ministeri amplie la consignació pressupostària. Aquests tràmits han provocat el retard, tal com han confirmat el cap del Servei Provincial de Costes, Fernando Pérez Burgos, avui davant veïns i grups polítics.

Cal recordar que, les obres de regeneració de la costa d’Almassora van començar el passat mes de maig. El plantejament inicial preveia la seua finalització al juny de 2016, un termini que ara no podrà complir-se. Al febrer, i davant els evidents signes de retard, el consistori va reclamar al Ministeri de Medi Ambient informació per escrit sobre el progrés del projecte i el calendari amb el qual treballa la institució sobre aquest tema, una petició per a la qual l’Ajuntament d’Almassora encara no ha rebut resposta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.