fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Croàcia i Eslovènia dos escenaris més en el currículum internacional del Grup de Danses L’Arenilla de Borriana

Croàcia i Eslovènia dos escenaris més en el currículum internacional del Grup de Danses L’Arenilla de Borriana

El grup de Danses Tradicionals L’Arenilla de Borriana ha participat este estiu en fins a dos festivals folklòrics celebrats en els països Croàcia i Eslovènia.

Dos països de l’Europa Meridional, concretament Croàcia i Eslovènia, han sigut durant este estiu els escenaris per al Grup de Danses L’Arenilla de Borriana, en una nova aventura cultural que des de fa anys intenten repetir cada estiu. Fins allà es van desplaçar els i les seues integrants per a mostrar la música i els balls tradicionals valencians en els festivals internacionals de Zagreb i Beltinci. El Festival Internacional de Folklore de Zagreb (Emđunarodna Smotra Folklora) és el més prestigiós del país, organitzat per la Sala de Concerts Vatroslav Lisinski, la institució cultural més gran del país, amb el suport del Ministeri de Cultura de Croàcia, l’Ajuntament de Zagreb, els consorcis de turisme de Zagreb i Croàcia i la Societat de Compositors de Croàcia.

Enguany se celebrava la 52 edició, i es va voler comptar amb la presència de vint grups croats i quinze grups procedents de països estrangers com Albània, Àustria, Bèlgica, Colòmbia, Geòrgia, Indonèsia, Mèxic, Nova Zelanda, els Països Baixos, Polònia i la Xina. Els actes van tenir un acolliment i seguiment a nivell estatal mitjançant la retransmissió en directe per la televisió croata, així com actuacions en viu en la mateixa capital, com en la plaça Ban Jelacic, la plaça Gradec i la sala de concerts Vatroslov Lisinsk. A més, el festival, també va tenir representació fora de Zagreb, ja que una de les actuacions es va celebrar en el Castillo Erdödy de Kerestinec, en la localitat de Sveta Nedejla, en la qual van participar la majoria de grups estrangers, i una altra en la qual el grup borrianenc es va desplaçar fins a Beltinci on va participar juntament amb el conjunt de Bòsnia i Hercegovina en la 48 edició del seu festival folklore (Mednarodni Folklorni Festival). Des de la seua fundació l’any 2000, el Grup de Danses L’Arenilla ha representat a Borriana en una quinzena de festivals internacionals, havent estat al País Basc, França, Bèlgica, Anglaterra, Lituània, Canadà, dos vegades a Itàlia i cinc a Portugal, al que ara cal sumar la gran experiència a Eslovènia i Croàcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.