fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

CseM participa d鈥檜n acte en homenatge al ciclista mort a causa d鈥檜n atropellament en el cam铆 del Serradal

CseM participa d鈥檜n acte en homenatge al ciclista mort a causa d鈥檜n atropellament en el cam铆 del Serradal

Una bici pintada de blanc i bloquejada a prop de l’accident mortal del passat 29 de gener al cam铆 del Serrallo. Amb aquest gest el col路lectiu Castell贸 en Bici pret茅n recordar la trag猫dia ocorreguda i donar suport al dret dels ciclistes a un viatge segur.聽

Es tracta d’una proposta nascuda als Estats Units el 2003 amb la intenci贸 de sensibilitzar la poblaci贸 sobre els riscs amb qu猫 s’enfronten els ciclistes. El portaveu de Castell贸 en Moviment, Xavi del Se帽or, ha participat de la marxa junt amb altres regidors i membres de l’assemblea de l’agrupaci贸 electoral. Segons ha expressat s’han sumat a aquesta iniciativa 芦en condol i solidaritat amb la fam铆lia i els amics del ciclista mort禄, i tamb茅 ha afegit com a motiu 芦la necessitat de recordar que les principals v铆ctimes d’una mobilitat basada en el tr脿fic motoritzat i privat som els vianants i els ciclistes禄.

Segons les dades de la DGT els ciclistes morts representen el 8% del total de morts en accidents de tr脿fic. En el cas de la ciutat de Castell贸, segons les dades del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible 2007-2015, les defici猫ncies de la xarxa ciclista s贸n una de les causes de la manca de seguretat i de l’augment de la sinistralitat entre vehicles, vianants i ciclistes.

Castell贸 en Moviment s’ha presentat com un ferm defensor de l’煤s segur de la bicicleta, 芦un transport ideal per a una ciutat com Castell贸禄 en paraules de Del Se帽or. Alhora, ha emfatitzat que cal promoure un 煤s segur, 芦ja que els ciclistes som els que m茅s riscs tenim per moure’ns per una ciutat pensada sols per a la mobilitat en cotxe. Esperem no haver de participar en m茅s actes com aquest禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.