Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Desarticulat grup criminal per la Guàrdia Civil d’Oliva

Desarticulat grup criminal per la Guàrdia Civil d’Oliva

S’havien comés delictes d’intrusió a la informàtica i estafa.

La Guàrdia Civil d’Oliva ha detingut a un home com a presumpte autor d’intrusió i estafa de la quantitat de 24.195,60 €. El detingut pertanyia a una organització criminal, la qual es dedicava a manipular dades o programes per a obtenir beneficiar-se’n de forma il·lícita. Així és com van arribar a estafar a una empresa de la comarca de La Safor.

La investigació va començar arran que l’empresa, la qual havia estat víctima de l’estafa, els denunciés. Els modus operandi el qual van utilitzar per dur a terme el delicte consistia a realitzar un ciberatac de manera que obtinguessen la informació de les operacions financeres pendents de realitzar, i així poder simular un correu electrònic, logotip i factures d’una altra empresa proveïdora. D’esta manera, podien guanyar-se la confiança de l’empresa víctima perquè els transferís diners i així procedir a l’engany.

Va ser este 14 de gener quan la Guàrdia Civil d’Oliva va poder detenir a l’home qui era el presumpte autor de tot l’acte delictiu i al mateix temps investigar una dona, la qual també podria està implicada. A més, se’ls van intervenir diversos mitjans de pagament i 2.350 € en metàl·lic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.