fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Deu parelles de falciots nidifiquen als nius artificials de la plaça dels Telers de Benicarló

Deu parelles de falciots nidifiquen als nius artificials de la plaça dels Telers de Benicarló

Dels 14 nius artificials instal·lats a la plaça dels Telers i a l’Auditori, 10 han estat ocupats per parelles de falciots per a la posta d’ous. La presència d’aquests pardals ajudarà en la lluita contra els mosquits i se sumarà als tractaments que ja ha començat a realitzar l’Ajuntament.

La instal·lació de nius artificials a la plaça dels Telers de Benicarló i a l’Auditori Pedro Mercader ha donat bons resultats: dels 14 nius instal·lats, 10 han estat ocupats per parelles de falciots per a la posta d’ous. Donada la bona acollida que estan tenint els nius artificials, l’Ajuntament s’està plantejant d’instal·lar-ne més de cara a l’any que ve i fins i tot s’està pensant de fer tallers per ensenyar a construir nius artificials a ciutadans que s’han mostrat interessats en la qüestió.

«Podem estar contents -ha dit el regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno- que els nius els hagen agradat». «Aquests pardals -ha destacat el regidor- mengen tones d’insectes, així que quants més en tinguem, menys mosquits apareixeran».

La lluita contra el mosquit és, precisament, un dels principals arguments per a mantindre les colònies de falciots. En aquest sentit, Ximo Bueno ha assenyalat que «avui per avui encara no s’ha detectat la presència del mosquit tigre a Benicarló». «Sí que tenim colònies de mosquit endèmic, però estan controlades i ja hem fet els tractaments corresponents en els embornals», ha afegit.

El regidor ha constatat que «el sistema de control del mosquit el tenim molt ben assumit i estem fent un seguiment exhaustiu dels focus més importants. El que hem de fer és insistir en les campanyes de conscienciació». «No podem baixar la guàrdia. És un tema complex i hem de treballar tots junts». Des de la Regidoria de Medi Ambient es demana sensibilitat i cooperació per part dels ciutadans en el sentit de no tindre recipients amb poca aigua en les terrasses, cossis amb aigua o piscines amb aigua estancada. També al Cementeri Municipal es demana als ciutadans que canvien l’aigua sovint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.