fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Diputació agilita la coordinació contra les plagues de mosquits

Diputació agilita la coordinació contra les plagues de mosquits

Imparteix un curs hui dirigit a tècnics municipals

La Diputació de Castelló avança en la coordinació amb els ajuntaments de la província contra les plagues de mosquits i impartirà demà dilluns, 1 de febrer, un curs formatiu dirigit específicament a la comissió tècnica de seguiment de la plaga de mosquits per a conjuminar els criteris a l’hora de tramitar les contractacions de tractaments en tots els municipis. D’aqueixa manera, amb aquest curs sobre la ‘redacció de plecs tècnics i administratius en el cas específic de Mosquits – Vectors’ es pretén unificar la forma administrativa que segueixen tots els pobles per a facilitar després el procés d’ajudes de la Diputació als pobles.

El diputat de Desenvolupament Sostenible, Mario García, ha explicat que “aquesta trobada al que estan convocats els tècnics dels 13 ajuntaments que compten amb personal específic per a aquesta qüestió servirà per a anar tots a l’una i evitar que cada ajuntament actue d’una forma diferent al del costat. Hem de coordinar accions amb dates, tipus de tractaments, superfície, i és molt important parlar-ho tots junts, amb criteris tècnics i no polítics per a guanyar en efectivitat que és el que tots volem, que aquest estiu no es repetisca la situació de l’any passat”.

“És fonamental recalcar que la coordinació entre tots és primordial. Per açò estem reunint als tècnics dels ajuntaments perquè en el moment que hem designat la comissió tècnica, s’haurà de reunir pràcticament totes les setmanes. De fet ja els hem enviat la documentació als ajuntaments i a la Generalitat”, ha explicat el diputat de Sostenibilitat. Aquesta jornada serà impartida pel *entomólogo Ricardo Giménez, expert en aquest tipus de problemàtiques, seguint el treball que està coordinant el Govern Provincial perquè aquestes accions servisquen per a aconseguir l’objectiu que aquest estiu hi haja menys problemes en els municipis.

García ha assenyalat que “per a aquesta trobada hem demanat, igual que ja vam fer en l’última trobada amb tots els alcaldes i tècnics, que cada ajuntament aporte informació sobre el pla de tractament de mosquits que està aplicant en el seu municipi, consignació pressupostària que destina referent a açò i si disposen de plec vigor per a ja tancar les accions coordinades. Una reunió estrictament tècnica que esperem siga molt profitosa per a tots”.

cal assenyalar a més que de les conclusions d’aquesta trobada formativa es donarà degut compte a tots els ajuntaments als quals la Diputació remetrà la informació pertinent.

Una comissió tècnica com a eina participativa per als pobles
La comissió tècnica de seguiment que participarà matí en el curs formatiu està integrada per tècnics de 13 ajuntaments de la província. El seu perfil respon a la voluntat del Govern Provincial de fer partícips als ajuntaments de cada pas que es done a l’hora de coordinar tots els esforços contra l’aparició de plagues en els pròxims mesos.

És precisament per açò que formen part d’aquesta comissió els tècnics municipals especialitzats amb els quals expliquen els següents municipis: Alcalà de Xivert, L´l’Alcora, Almassora, Benicarló, Benicàssim, Borriana, Castelló, Nules, Orpesa, Peníscola, Torreblanca, Vila-real i Vinaròs. També es convidarà a formar part d’aquest grup a un tècnic de la Mancomunitat del Riu Millars.

Quant a la participació de la Generalitat, cal recordar que en l’última trobada de treball fa un parell de setmanes el diputat García els va fer lliurament ja als seus representants d’un esborrany de conveni de col·laboració amb tal d’agilitar la col·laboració de finançament i poder ajudar als ajuntaments a prevenir i afrontar aquesta problemàtica en els pròxims mesos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.