Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Diputació instarà a la Generalitat al fet que corregeixi la seua discriminació cap a Castelló amb els 851 milions addicionals del Govern

Diputació instarà a la Generalitat al fet que corregeixi la seua discriminació cap a Castelló amb els 851 milions addicionals del Govern

El Govern Provincial li demana que invertisca més aprofitant que els PGE li apugen el pressupost el doble que a la resta d’Espanya.

El Govern Provincial ha presentat una moció de cara al proper Ple de la Diputació amb l’objectiu d’instar a la Generalitat a compensar la seua discriminació inversora cap a Castelló amb els 851 milions d’euros que rebrà este any de més del Govern d’Espanya. Esta iniciativa es votarà en la sessió plenària del dimarts 20 de juny.

La moció presentada pel vicepresident primer i portaveu de la Diputació, Vicent Sales es recolza en el fet que els nous Pressupostos Generals de l’Estat inclouen per este any un important augment de les transferències a la Generalitat Valenciana, que ascendeix a 851 milions d’euros. “L’aposta del Govern per la Comunitat Valenciana és tal, que elevarà les seues transferències a la Comunitat Valenciana un 9,5 % més, enfront de la pujada mitjana en l’àmbit nacional del 5,7%”, ha explicat.

El portaveu del Govern Provincial recolza la reivindicació a la Comunitat Valenciana de major i millor finançament dels serveis bàsics i d’inversions productives per part del Govern Central, que ve des de lluny. “Però també és cert que la província de Castelló representa el 12% de la població de la Comunitat Valenciana i que als pressupostos de la Generalitat Valenciana amb prou feines hem rebut el 6% del total, la qual cosa suposa una evident discriminació per part del Consell a la província de Castelló si seguim els mateixos paràmetres de queixa del tripartit cap als Pressupostos Generals de l’Estat”, ha lamentat Salis.

En la proposta de resolució, es proposa instar a la Generalitat Valenciana al fet que destine el 100% dels nous ingressos derivats de l’actual i el futur model de finançament a matèria d’igualtat, dependència, ocupació, residències, emprenadoria, sectors productius, infraestructures, sanitat i educació, i no a incrementar el nombre d’alts càrrecs i assessors del Consell i del sector públic instrumental.

Leave a Reply

Your email address will not be published.