fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Diputaci贸 instar脿 a la Generalitat al fet que corregeixi la seua discriminaci贸 cap a Castell贸 amb els 851 milions addicionals del Govern

Diputaci贸 instar脿 a la Generalitat al fet que corregeixi la seua discriminaci贸 cap a Castell贸 amb els 851 milions addicionals del Govern

El Govern Provincial li demana que invertisca m茅s aprofitant que els PGE li apugen el pressupost el doble que a la resta d’Espanya.

El Govern Provincial ha presentat una moci贸 de cara al proper Ple de la Diputaci贸 amb l’objectiu d’instar a la Generalitat a compensar la seua discriminaci贸 inversora cap a Castell贸 amb els 851 milions d’euros que rebr脿 este any de m茅s del Govern d’Espanya. Esta iniciativa es votar脿 en la sessi贸 plen脿ria del dimarts 20 de juny.

La moci贸 presentada pel vicepresident primer i portaveu de la Diputaci贸, Vicent Sales es recolza en el fet que els nous Pressupostos Generals de l’Estat inclouen per este any un important augment de les transfer猫ncies a la Generalitat Valenciana, que ascendeix a 851 milions d’euros. “L’aposta del Govern per la Comunitat Valenciana 茅s tal, que elevar脿 les seues transfer猫ncies a la Comunitat Valenciana un 9,5 % m茅s, enfront de la pujada mitjana en l’脿mbit nacional del 5,7%”, ha explicat.

El portaveu del Govern Provincial recolza la reivindicaci贸 a la Comunitat Valenciana de major i millor finan莽ament dels serveis b脿sics i d’inversions productives per part del Govern Central, que ve des de lluny. “Per貌 tamb茅 茅s cert que la prov铆ncia de Castell贸 representa el 12% de la poblaci贸 de la Comunitat Valenciana i que als pressupostos de la Generalitat Valenciana amb prou feines hem rebut el 6% del total, la qual cosa suposa una evident discriminaci贸 per part del Consell a la prov铆ncia de Castell贸 si seguim els mateixos par脿metres de queixa del tripartit cap als Pressupostos Generals de l’Estat”, ha lamentat Salis.

En la proposta de resoluci贸, es proposa instar a la Generalitat Valenciana al fet que destine el 100% dels nous ingressos derivats de l’actual i el futur model de finan莽ament a mat猫ria d’igualtat, depend猫ncia, ocupaci贸, resid猫ncies, emprenadoria, sectors productius, infraestructures, sanitat i educaci贸, i no a incrementar el nombre d’alts c脿rrecs i assessors del Consell i del sector p煤blic instrumental.

Leave a Reply

Your email address will not be published.