fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Economia incideix en la import脿ncia de realitzar un 煤s adequat, segur i responsable dels petards en les festes

Economia incideix en la import脿ncia de realitzar un 煤s adequat, segur i responsable dels petards en les festes

La direcci贸 general de Comer莽 i Consum assenyala la necessitat d’extremar les precaucions i utilitzar 煤nicament els productes autoritzats per a cada edat.

La direcci贸 general de Comer莽 i Consum, dependent de la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, ha reeditat uns d铆ptics i cartelleria amb consells i indicacions per a realitzar un 煤s responsable i adequat dels petards durant les festes.

Sota el lema “Amb els petards, no te la jugues”, la direcci贸 general de Comer莽 i Consum pret茅n incidir en una major conscienciaci贸 sobre la necessitat d’extremar les precaucions en l’煤s del material pirot猫cnic, especialment quan 茅s utilitzat per poblaci贸 infantil. En aquest sentit, cal destacar que els m茅s xicotets han d’usar exclusivament els productes autoritzats per a la seua edat i sempre sota la supervisi贸 i vigil脿ncia d’una persona adulta.

En aquests cartells i fullets, dirigits a la poblaci贸 infantil, es descriu de forma senzilla les diferents categories de petards, amb les edats m铆nimes d’煤s, consells i recomanacions per a la compra i elecci贸 del producte, aix铆 com de l’etiquetatge i els productes prohibits per a la compra de no professionals. Aquests materials s’han enviat tant als col路legis de la Comunitat, associacions de persones consumidores, com a les OMICs i a la Junta Central Fallera.

Recomanacions per a la compra

Els petards es divideixen en tres categories segons l’edat: Categoria I (edat m铆nima d’煤s a la Comunitat Valenciana 8 anys); Categoria II (edat m铆nima 16 anys) i Categoria III (edat m铆nima 18 anys). En qualsevol cas, la normativa prohibeix la venda i adquisici贸 de petards a menors de 12 anys.

Tots els establiments que embenen material pirot猫cnic hauran d’haver obtingut pr猫viament la corresponent autoritzaci贸 administrativa per part de la Subdelegaci贸 del Govern i de l’ajuntament corresponent.

A m茅s de les precaucions en la venda i emmagatzematge, 茅s indispensable comprovar l’etiquetatge dels envasos per a con猫ixer a quina classe pertanyen.

D’altra banda, cal assegurar-se que els productes comprats es troben en perfecte estat sense que apareguen signes de deterioraci贸 i respectar en tot moment les instruccions que apareixen en l’etiquetatge. Per a prevenir possibles danys, no cal extraure el seu contingut ni manipular els seus components. Tampoc 茅s recomanable guardar-los en les butxaques, ni portar molta quantitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.