fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Educació envia este dijous per SMS el segon val per la beca menjador a les famílies del voltant de 59.000 alumnes i alumnes

Educació envia este dijous per SMS el segon val per la beca menjador a les famílies del voltant de 59.000 alumnes i alumnes

Esta val per la beca menjador es podrà bescanviar fins al 6 de maig, per valor de 60 euros, per a adquirir aliments bàsics dels establiments de Consum i Charter.

Educació de la Generalitat enviarà este dijous, 23 d’abril, per via SMS el segon val per la beca menjador quinzenal als telèfons mòbils de les famílies de vora 59.000 alumnes beneficiaris. Les famílies tindran fins al 6 de maig per a bescanviar-lo i, amb això, s’assegura que tot l’alumnat que compta amb el 100 % de la beca menjador per motius de renda, per estar escolaritzat en col·legis d’educació especial o per ser víctima de violència de gènere, reba el val per a adquirir aliments bàsics en la cadena de supermercats de la cooperativa valenciana Consum.

La dinàmica per a fer efectiu este segon val és la mateixa que en el primer, però amb més facilitats per a les famílies beneficiàries, ja que s’han ampliat les possibilitats de verificació mitjançant el número d’identificació de l’alumnat (NIA).

El NIA és un número únic per a cada alumne/a i es pot trobar fàcilment en el butlletí de notes de cada fill/a. En cas que no el localitzen, les famílies poden aconseguir-lo posant-se en contacte telefònic o per correu amb l’equip directiu del seu centre educatiu o amb el tutor o tutora dels seus fills i filles.

L’alternativa d’introduir el NIA elimina les possibilitats de bloquejar la descàrrega del val que s’ha detectat en les famílies nouvingudes que no compten amb NIE.

Igual que en el primer val, les famílies rebran l’SMS amb un enllaç que redirecciona a un espai en què cal posar el DNI o el NIE del pare, la mare o tutor/a legal del menor que va sol·licitar este curs escolar la beca menjador de cada fill/a o, si ho prefereixen, hi poden posar el NIA del fill o filla corresponent. En este espai també es demana sempre que s’introduïsca el número de telèfon mòbil que ha rebut l’SMS.

Si no s’hi posa la informació correcta, es bloqueja l’accés al tercer intent fallit. Si això passa, les famílies han de contactar telefònicament amb la mestra o mestre que és tutor/a del seu fill/a perquè es puga transmetre la incidència. Així, es podrà desbloquejar l’espai perquè ho tornen a intentar.

Cal recordar que este és el mecanisme d’accés al val-beca menjador i que les famílies en cap cas han d’anar a recollir este val als establiments de la cadena dels supermercats Consum/Charter.

Les famílies beneficiàries que disposen de telèfon mòbil però no tenen connexió a Internet, com que tots els establiments Consum o Charter tenen xarxa wifi gratuïta, poden connectar-se i descarregar-se el val al mateix establiment.

Una vegada validada la descàrrega, les famílies tindran accés a este val per a cada fill/a. Este val s’haurà de bescanviar per aliments bàsics en qualsevol dels 445 supermercats que la cadena Consum/Charter té al territori valencià. Una xarxa de 84 establiments a les comarques d’Alacant; 65, a les de Castelló, i 296, a les de València, que garantixen que les famílies puguen accedir a un del seu municipi o de les localitats veïnes.

Cada val només es pot utilitzar una vegada. És molt important que les famílies adquirisquen els aliments necessaris per a cada fill/a i per valor de 60 euros en una sola compra.

Així mateix, Educació de la Generalitat ha ampliat fins als 14,6 milions d’euros la inversió en els vals-beca menjador per si és necessària l’emissió de noves edicions successives quinzenals fins al 18 de juny, dia en què finalitza el curs escolar en Infantil i Primària, per tal d’estar previnguts en cas que les autoritats sanitàries determinen que no es retorne a les classes presencials i, per tant, que no es puguen obrir els menjadors escolars.

Leave a Reply

Your email address will not be published.