fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El barri de Cr猫mor demana un desenvolupament urban铆stic que respecte els habitatges i masets consolidats

El barri de Cr猫mor demana un desenvolupament urban铆stic que respecte els habitatges i masets consolidats

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, prioritza l’execuci贸 del parc de ribera al costat del riu Sec i les passarel路les

M茅s de mig centenar de ve茂ns i ve茂nes, alguns d’ells en representaci贸 d’associacions ciutadanes, han participat en la reuni贸 sobre el barri de Cr猫mor amb la qual es tanca el proc茅s participatiu en els barris sobre el Pla General de Castell贸. Els assistents han traslladat la petici贸 que el desenvolupament urban铆stic detallat de Cr猫mor respecte els habitatges ja consolidats i els masets hist貌rics. La reuni贸 s’ha celebrat en el Menador Espai Cultural i tamb茅 ha servit per a clausurar l’exposici贸 de maquetes realitzades pels estudiants de l’Escola Superior d’Arquitectura de la Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia.

El regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Rafa Sim贸, ha assumit la proposta ve茂nal i ha garantit “el respecte al m脿xim d’edificacions existents en Cr猫mor” excepte casos puntuals i excepcionals com puga ser a l’entorn de l’estaci贸 intermodal. De fet, els t猫cnics municipals han presentat una s猫rie de pl脿nols amb diferents opcions d’ordenaci贸 elaborades a partir dels suggeriments ve茂nals i de les propostes elaborades pels estudiants d’Arquitectura.

La proposta preferent respecta les edificacions existents i ordena l’脿mbit d’actuaci贸 en funci贸 de les tipologies d’habitatges que ja es donen en la zona. Aix铆, s’han previst una mica m茅s de 60.000 metres quadrats per a habitatge unifamiliar i uns 38.000 metres quadrats, en la zona m茅s pr貌xima a l’estaci贸 de tren, on es projecten blocs plurifamiliars oberts de densitat mitjana.

Quant a les zones dotacionals, es preveuen dues grans 脿rees: una al costat de l’actual edifici del Servef i una altra a l’entorn de l’estaci贸. Les zones verdes s’articulen entorn del riu Sec (amb una superf铆cie prevista de m茅s de 20.000 metres quadrats) i una altra al costat de l’estaci贸 i el col路legi Jaume I, amb 6.500 metres quadrats.

L’edil Rafa Sim贸 ha informat que l’Ajuntament de Castell贸 ha tramitat un pla especial que permeta desenvolupar “en un termini de dos o tres anys” el parc de ribera al costat del riu Sec, amb el mateix plantejament que l’existeix en l’altre marge 鈥搇’actual parc Bot脿nica Carmen Albert-, el pont i les dues passarel路les ciclopeatonals que permeten connectar tots dos marges del riu Sec i la zona dotacional”. Segons el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, “l’execuci贸 d’aquestes infraestructures millorarien el barri a curt termini i podrien suposar un incentiu per a desenvolupar les unitats d’execuci贸 de l’脿mbit del Cr猫mor”.

La connexi贸 vi脿ria tamb茅 ha sigut un altre dels temes que s’han abordat. La proposta de la Regidoria d’Ordenaci贸 del Territori implica millorar la connectivitat del barri a trav茅s d’un nou vial que connecte el passeig Morella amb la carretera de l’Alcora a l’altura de la Quadra Salera, en un tra莽at que s’adapta al m脿xim a les edificacions. La reuni贸 tamb茅 ha comptat amb la participaci贸 del regidor del districte Oest Jos茅 Luis L贸pez; del coordinador d’Urbanisme, Fernando Calduch, i de la cap de planejament urban铆stic, Consuelo Leal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.