fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El barri Nou Crist del Calvari ja es beneficia dels avantatges de telelectura de l鈥檃igua a Vila-real

El barri Nou Crist del Calvari ja es beneficia dels avantatges de telelectura de l鈥檃igua a Vila-real

L鈥橝juntament, de la m脿 de Facsa, instal路la 633 comptadors intel路ligents a la zona per a comprovar al llarg de tot un any els resultats i l鈥檈fici猫ncia en el consum i procedir aix铆 a la implantaci贸 a la resta de la ciutat.

El Nou Crist del Calvari de Vila-real 茅s oficialment des d’avui el primer barri de Vila-real que forma part del projecte pilot de telelectura de l’aigua, impulsat per l’Ajuntament i l’empresa concession脿ria del servei, Facsa.

El regidor de Serveis P煤blics, Francisco Valverde, i el cap d’explotaci贸 de Facsa, Rafael Ferrer, han presentat davant els ve茂ns el funcionament dels nous comptadors intel路ligents i tots els seus avantatges, que 鈥渁favoriran un consum m茅s eficient de l’aigua i que marcaran un abans i un despr茅s a Vila-real鈥, segons ha expressat Valverde.

La iniciativa, que ha comptat amb una inversi贸 de 127.000 euros, s’ha centrat en aquesta zona de la ciutat perqu猫 鈥溍﹕ un barri tipus que es troba dins de la mitjana, amb gran equilibri en el que s贸n edificis de pisos, cases unifamiliars, comer莽os i cotxeres i ens ofereix una bona mostra de com pot funcionar a la resta de barris鈥, explica.

En total s’han instal路lat 597 comptadors intel路ligents i entre dem脿 i la setmana vinent s’acabaran de situar els 36 restants fins a completar el l铆mit de 633, que permetr脿 comptabilitzar el consum d’al voltant de 1.000 persones.

Ferrer, que ha mostrat en un mapa on es troben els 20 concentradors que reuneixen la informaci贸 de diversos comptadors d’una mateixa zona, ha indicat que en la pla莽a del Llaurador s’ha implantat una estaci贸 central que condensa les dades dels 20 aparells i envia la informaci贸 a la central de Castell贸, que 鈥渂olca di脿riament totes les dades a la web https://facsa-eoficina.grupogimeno.com/ i a l’aplicaci贸 m貌bil que es troba en https://facsa-eoficina.grupogimeno.com/ perqu猫 els usuaris la consulten鈥.

Ambdues eines digitals permeten gestionar de manera eficient el consum de cada usuari, que podr脿 accedir a les dades en temps real les 24 hores del dia, a m茅s de programar-se alarmes personalitzades que els avisaran d’excessos o defectes en la quantitat d’aigua que s’usa al seu habitatge, amb l’objectiu de con猫ixer si s’ha produ茂t una fuita o avaria o si, trobant-se l’amo fora de l’habitatge, segueix havent-hi 煤s.

鈥淒’aquesta manera, cadasc煤 pot controlar el que gasta i fer m茅s eficient el seu consum i pot realitzar tot tipus de gestions sense eixir de casa, com consultar les factures, enviar-les per correu electr貌nic, avisar d’avaries, modificar dades o fer canvis de titularitat, entre altres serveis鈥, apunta el responsable de Facsa.

Els pr貌xims dies, l’entitat es despla莽ar脿 a l’associaci贸 de ve茂ns per a ensenyar-los a fer 煤s d’aquesta eina i al llarg dels propers 12 mesos es realitzar脿 un seguiment per a 鈥渃omprovar el funcionament, els seus avantatges i tamb茅 resoldre els possibles problemes que sorgisquen鈥, explica Valverde, qui assegura que 鈥渟i el balan莽 茅s positiu, que no dubte que ho ser脿, podrem estendre el sistema a la resta de la poblaci贸鈥. Aix铆 mateix, recorda que 鈥渃ap usuari paga ni un c猫ntim鈥 i destaca que 鈥渓’objectiu d’aquest tipus d’iniciatives 茅s seguir avan莽ant en la racionalitzaci贸 de la despesa, ja que parlem d’un recurs esc脿s i gr脿cies a la innovaci贸 i les noves tecnologies anem a poder millorar la qualitat de vida dels ve茂ns, ja que para a莽貌 s’han creat鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.