fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Casal Jove de Sagunt albergarà el pròxim 27 de setembre una jornada de donació de sang

El Casal Jove de Sagunt albergarà el pròxim 27 de setembre una jornada de donació de sang

Serà de 9:30 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 hores.

El Saló d’actes del Casal Jove del Port de Sagunt albergarà el pròxim dia 27 de setembre, dilluns, entre les 9.30 i les 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores una nova jornada de donació de sang.

Totes aquelles persones que estiguen interessades a acudir a donar, tant donants habituals com nous donants ho podran fer al llarg desta jornada en la instal·lació municipal cedida per l’Ajuntament de Sagunt, a través de la Regidoria de Joventut i Infància, situada al carrer Vent de Marinada, s/n.

Per a poder donar sang només es requerix tindre entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilograms i no acudir en dejú. A més, les persones que no hagen donat amb anterioritat també ho podran fer ací per primera vegada.

El procés és senzill: en primer lloc es realitza el registre de les dades de la nova persona donant (per al que s’ha d’aportar un document oficial amb fotografia identificativa), posteriorment es completarà un qüestionari mèdic amb atenció a l’historial clínic, es comprovarà la pressió sanguínia, el nivell d’hemoglobina i es decidirà si la donació és saludable i viable, per a donar pas a l’acte de donació (d’uns set minuts de duració) en companyia de professionals sanitaris i després es facilitarà a la persona donant un refrigeri per a reposar líquids durant el temps d’observació que succeïx a l’extracció. Temps després, la persona donant rebrà una comunicació per part del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana amb els resultats de les analítiques realitzades a la sang donada.

Des del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública es recorda que les donacions de sang continuen sent necessàries i que amb cada donació es contribuix a salvar tres vides, motiu pel qual s’anima a participar a tota la ciutadania en estes jornades, especialment als i les joves, que són l’objecte de la campanya de promoció de les donacions llançada per la Generalitat ‘Donanters’, la xarxa més social, fent un joc de paraules amb els termes influencer i donant. La Regidoria de Joventut i Infància se suma a la crida a la participació de la joventut saguntina així com de tota la població.

Des de l’organització es garantix que els espais de donació són espais segurs enfront de la COVID-19 i per això ha implantat també mesures de prevenció addicionals. Entre elles es demana no acudir si es té o s’ha tingut febre o afeccions respiratòries en els últims 14 dies, si s’està en quarantena o si s’ha estat amb una persona contagiada (a més, es recorda que en el centre de donació no es fa el test de COVID); tampoc si s’ha viatjat a algun país de risc en l’últim mes; i se sol·licita que si es té o s’ha tingut febre en els cinc dies següents a la donació s’avise al 900 300 555.

Leave a Reply

Your email address will not be published.