fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Casal Jove de Vinarós estrenarà cinc nous cursos aquest segon trimestre

El Casal Jove de Vinarós estrenarà cinc nous cursos aquest segon trimestre

A més dels cursos d’alta demanda, s’ha apostat per una sèrie de tallers innovadors sobre el cub de Rubik, de Kamishibai, BMX o Stacking.

El regidor de Cultura i Joventut, Marc Albella, ha presentat aquest matí al Saló d’Actes de la Biblioteca Municipal la programació del segon trimestre del Casal Jove, que oferirà un total de nou cursos, cinc dels quals es duran a terme per primera vegada a la localitat.

El primer d’ells és el de BMX, una modalitat de ciclisme considerada com a esport olímpic des del 2008, i que es realitzarà els dissabtes 6, 13, 20 i 27 de maig al Skate Park de Vinaròs, “amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva i el treball en equip”, ha explicat el regidor. Es poden inscriure en aquesta activitat gratuïta joves de 12 a 35 anys.

En aquestes mateixes dates també es durà a terme un taller de cub de Rubik, per a joves a partir de 12 anys. El que es busca en aquest cas és fomentar les habilitats motrius i mentals, especialment per a la resolució de problemes matemàtics.

La tercera novetat enguany és el curs d’ Stacking, una activitat esportiva nova a Espanya que consisteix en apilar i desapilar en el menor temps possible piràmides de recipients de plàstic. Aquest curs, també per a joves a partir de 12 anys, es realitzarà els dissabtes 6 i 20 de maig i el 3 de juny.

Una altra de les novetats destacades és el curs de narració teatral “Kamishibai”, que significa “teatre en paper” i fa referència a una forma tradicional d’explicar contes molt estesa al Japó. En aquest cas hi haurà una sola sessió el 3 de juny, de 9:00 a 13:00 hores.

Finalment, per als dies 9 i 10 de juny, s’ha programat una primera edició del curs per a la prevenció del “bullying” en activitats d’oci i temps lliure, que pretén crear consciència sobre aquest problema entre la comunitat educativa, oferint, a més, estratègies per al seu abordatge.

Juntament amb aquests cursos, s’han inclòs dins la programació altres d’alta demanda, com el de Cambrer de sala o el d’Higiene Alimentària i Manipulació d’Aliments, del qual hi haurà tres edicions. Es tracta de cursos totalment gratuïts, a l’estar subvencionats pel Fons Social Europeu, i estan dirigits a joves en situació d’atur a partir de 16 anys.

Albella s’ha referit també a altres iniciatives del Casal Jove que ja estan en marxa actualment, com el grup de l’aula de teatre, de ballet i dansa i el grup de Glee Club. Els interessats a formar part de qualsevol d’aquestes iniciatives poden sol·licitar més informació a través del correu electrònic casaljove@vinaros.es o a la seu del Casal Jove (C / Carreró, 51).

Leave a Reply

Your email address will not be published.