fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Centre d’Atenció Primerenca de la Vall d’Uixó presta servei a 40 xiquets de la comarca

El Centre d’Atenció Primerenca de la Vall d’Uixó presta servei a 40 xiquets de la comarca

Ahir es va celebrar una sessió de portes obertes per a donar a conèixer els serveis destinats a menors amb dificultats en el seu desenvolupament.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó va celebrar ahir una sessió de portes obertes en el Centre d’Atenció Primerenca (CAT), un recurs dirigit a menors de 0 a 6 anys amb dificultats en el seu desenvolupament o psicomotricitat. Les instal·lacions ja presten servei a 40 nens i nenes de la comarca des d’este estiu, però este matí s’ha celebrat la seua obertura oficial amb la presència de la directora territorial de Polítiques Inclusives, Carmen Fenollosa, de l’alcaldessa, Tania Baños, i de la regidora de Serveis, Marian Artero.

Este és el primer CAT municipal que s’obre a la Plana Baixa i ha suposat una inversió de 50.000 euros amb fons de l’Ajuntament per a realitzar les obres en el centre social les Llimeres. A més la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha aportat 290.000 euros per a fer-se càrrec de la compra del mobiliari i l’equipament i de la contractació del personal (cinc professionals en fisioteràpia, logopèdia i estimulació precoç).

La directora territorial ha destacat que “presentem este centre quan ja està obert i en funcionament i donant una resposta a les famílies que necessiten una orientació i als xiquets que requerixen un suport i un treball addicional d’estimulació, protecció i prevenció”. En este sentit, ha assenyalat que és fonamental “posar els esforços en els primers anys de vida, sobretot de 0 a 2 anys, perquè esta etapa és clau per al seu desenvolupament i la seua salut”.

Tant l’alcaldessa com la regidora de l’àrea han posat l’accent que les instal·lacions “eviten que les famílies hagen de desplaçar-se fins a Castelló”. A més han posat en valor que és possible gràcies al model de col·laboració entre administracions “per a prestar des del públic i de manera gratuïta este servei tan demandat”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.