fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Centre de Dia Lluís Alcanyís de Vila-real celebra 25 anys de vida amb una jornada centrada en les addiccions amb perspectiva de gènere

El Centre de Dia Lluís Alcanyís de Vila-real celebra 25 anys de vida amb una jornada centrada en les addiccions amb perspectiva de gènere

Sota el títol ‘Jornada de la dona i de les drogues’, la Biblioteca Universitària del Coneixement acollirà el dia 5 diverses conferències obertes al públic que abordaran esta problemàtica i l’evolució del centre, referent autonòmic.

El Centre de Dia Lluís Alcanyís de Vila-real celebra el seu primer quart de segle en funcionament i treballant per donar “una nova vida” a desenes d’usuaris que cada any passen per les seues instal·lacions per a deshabituar-se, rehabilitar-se i reinserir-se després de patir algun tipus d’addicció.

Per a commemorar la “impecable” trajectòria d’este servei, que s’ha convertit “en tot un referent en tota la Comunitat Valenciana”, s’ha programat la Jornada de la dona i de les drogues, que tindrà lloc el 5 d’octubre en la Biblioteca Universitària del Coneixement. La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, i la cap de servei del centre, Isabel Piñón, han presentat la programació de la jornada, que tindrà lloc de 10.00 a 19.00 hores i que comptarà amb ponents de diversos àmbits.

“El Lluís Alcanyís realitza un treball excepcional i tot açò es deu als seus professionals, que es bolquen en cada cas que els arriba i que no només atenen a veïns de Vila-real, sinó també de tota la comarca”, afirma Gómez. “Per açò, volem que esta jornada servisca per a donar a conèixer el centre a tots els ciutadans, però també per a presentar als seus professionals, que al llarg de 25 anys han ajudat moltes persones a eixir de situacions realment complicades, involucrant-se al màxim amb cada pacient”.

Per la seua banda, Isabel Piñón explica que el nom de la jornada es deu a la “cada vegada major participació de les dones en la vida social, que al seu torn també la fa més vulnerable al món de les addiccions, per la qual cosa hem volgut que les ponències tinguen un enfocament de gènere”. Així mateix, indica que “el Lluís Alcanyís és un centre ple de joventut, vitalitat, energia i ganes de superar-les” i destaca que “cada dia ens adaptem a les noves realitats, perquè nosaltres també canviem amb la societat”.

La jornada del 5 d’octubre començarà a les 10.00 hores, amb la inauguració a càrrec de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, juntament amb l’alcalde, José Benlloch; la cap del Servei de Drogodependències de la Conselleria, M. Jesús Mateu, i la mateixa regidora de Sanitat, Silvia Gómez. A les 10.30 hores tindrà lloc la conferència inaugural, titulada Revisió de les polítiques de drogues amb enfocament de gènere. La situació a Espanya i el seu reflex en la nova Estratègia Nacional sobre Drogues 2017-2014.

A les 12.30 hores hi haurà una taula redona sota el títol Intervenció des de la perspectiva de gènere en els centres de dia. Després del dinar, a les 16.00 hores, es realitzarà una altra titulada Aportacions interdisciplinàries en la perspectiva de gènere i a les 18.00 hores tindrà lloc la conferència de clausura: L’addicció és un maltractament. Del maltractament al bon tracte. L’assistència a la jornada és lliure i gratuïta, tot i que s’ha establit un correu electrònic per a confirmar l’assistència, que és centredia@vila-real.es i també es pot fer trucant al telèfon 964 547 140. També es realitzarà un dinar, en la qual poden participar tots els assistents, que comptarà amb un preu tancat. “Esperem que els veïns s’animen a participar per a conèixer millor les opinions dels especialistes que ens acompanyaran i per a aprendre molt més sobre les addiccions”, indica Gómez, qui afig que “ningú està salvat de caure en una addicció i és important que tothom sàpia que tenim un centre de referència en la nostra ciutat que ens pot ajudar molt”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.