fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El centre de dia Llu铆s Alcany铆s de Vila-real repr茅n l’atenci贸 presencial de tallers i ter脿pies grupals amb mesures de prevenci贸 sanit脿ria

El centre de dia Llu铆s Alcany铆s de Vila-real repr茅n l’atenci贸 presencial de tallers i ter脿pies grupals amb mesures de prevenci贸 sanit脿ria

El centre de dia per a la prevenci贸 comunit脿ria de conductes addictives atendr脿 amb cita pr猫via. A m茅s de l’煤s obligatori de m脿scara, es realitzaran controls de temperatura corporal i es facilitar脿 gel hidroalcoh貌lic.

El centre de dia terap猫utic per a la deshabituaci贸, rehabilitaci贸 i reinserci贸 social Llu铆s Alcany铆s ha repr茅s l’atenci贸 presencial dels tallers i ter脿pies de grup complint amb totes les mesures de prevenci贸 sanit脿ria per a garantir la seguretat de professionals i usuaris. Aquesta setmana s’han iniciat els primers grups de ter脿pia que acudeixen al centre de dia on a m茅s dels tallers grupals tamb茅 es d贸na una atenci贸 individual i familiar.

La reobertura del centre i volta a l’activitat presencial arriba despr茅s que la Junta de Govern Local donara llum verda al pla de desescalada presentat per la regidoria de Sanitat per a reobrir este espai municipal i reprendre les sessions, segons el protocol establit pel consistori en el marc del Pla de prud猫ncia, responsabilitat i seguretat en la desescalada a la nova normalitat. D’esta manera tornen les atencions individuals i els tallers terap猫utics i ocupacionals del centre aix铆 com les ter脿pies grupals per al tractament de l’alcoholisme, d’addicci贸 a la coca茂na, de ludopatia i de mares i pares d’adolescents consumidors de c脿nnabis que es duran a terme de manera presencial amb mesures de protecci贸 i prevenci贸 sanit脿ria.

“El centre de dia Llu铆s Alcany铆s realitza un servei fonamental per a ajudar a les persones que tenen problemes de depend猫ncia i de conductes addictives” indica la regidora de Sanitat, Silvia G贸mez, qui assenyala que “des de l’Ajuntament portem temps treballant per a poder reprendre este servei amb totes les mesures sanit脿ries i garanties per a usuaris i professionals”. Entre les mesures adoptades, a m茅s de l’煤s obligatori de m脿scara, es realitzaran controls de temperatura corporal i es facilitar脿 gel hidroalcoh貌lic a totes les persones que accedisquen al centre, que nom茅s seran ateses amb cita pr猫via. Pel que respecta a l’immoble s’han emprat cartells i senyalitzaci贸 amb les recomanacions sanit脿ries.

Encara que durant l’estat d’alarma les sessions terap猫utiques s’havien vist interrompudes de manera presencial, els usuaris igualment van rebre assist猫ncia de manera telem脿tica. En total ha sigut ateses 114 persones, 11 d’elles en situaci贸 cr铆tica. Amb posterioritat al confinament han sigut ateses presencialment 51 persones i hi ha programades entrevistes i grups de ter脿pia per a 112 usuaris m茅s.

Precisament esta setmana els quatre t猫cnics del centre de dia han repr茅s el contacte presencial amb el primer grup de ter脿pia,el de l’addicci贸 a la coca茂na i, per a la setmana vinent, estan previstes les sessions per al d’alcohol, ludopatia i el de pares i mares d’adolescents consumidors de c脿nnabis. Tamb茅 esta mateixa setmana han entrat en funcionament el taller ocupacional i terap猫utic amb totes les mesures de protecci贸 i prevenci贸 sanit脿ria.

La regidora de Sanitat ha seguit personalment tot el proc茅s, tant en el per铆ode del tancament de la instal路laci贸 i el teletreball, com en la planificaci贸 i execuci贸 per a la reobertura del centre de dia Llu铆s Alcany铆s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.