fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El centre d’interpretació d’Onda potenciarà el ‘Molí de la Reixa’ i la Serra d’Espadà

El centre d’interpretació d’Onda potenciarà el ‘Molí de la Reixa’ i la Serra d’Espadà

Amb esta iniciativa, l’Ajuntament impulsa el desenvolupament d’un nou producte turístic-cultural i la captació de nous perfils de visitants.

L’Ajuntament, a través de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix Ángel Badenas, està redactant el projecte perquè el ‘Molí de la Reixa’ es convertisca al més prompte possible en el punt neuràlgic del qual serà el nou centre d’interpretació de l’aigua i els espais naturals d’Onda, així com de l’entorn del Parc Natural de la Serra d’Espadà.

Cal recordar que este edifici va ser declarat Monument Històric Artístic en 1978 i Bé d’Interès Local en 1982, encara que des de la seua inutilització, en la passada legislatura, va quedar en l’oblit. Després de la iniciativa presentada per part del grup Compromís, liderat per Lluís Pastor, l’equip de govern està treballant per a engegar esta iniciativa que posarà en valor i dinamitzarà el ‘Molí de la Reixa’. “L’engegada d’este projecte possibilitaria un nou espai de dinamització econòmica de caràcter sostenible”, ha confirmat Badenas, al mateix temps que ha revelat que “l’objectiu del centre d’interpretació és el de convertir-se en un espai dotat de tots els serveis d’atenció al visitant necessaris per a difondre i divulgar la història de l’edifici, vinculada a la importància de l’aigua a Onda i la Serra d’Espadà”.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica ha avançat que “es pretén crear un espai expositiu que interprete l’edifici, la seua vinculació i importància amb l’aigua i la naturalesa. Cal no oblidar que Onda és la porta d’accés a la Serra d’Espadà i amb este centre es pot potenciar el valor patrimonial i natural de la localitat”. Així mateix, Badenas ha destacat que, “a més de potenciar la riquesa d’Onda, amb la creació d’este centre s’oferiria un nou producte cultural i turístic de qualitat, que donaria a conèixer als visitants i onders la importància de l’aigua i els molins de la ciutat. A més, serviria per a crear un lloc d’aprenentatge, coneixement i valorització en la localitat; incrementaria el nombre de visitants; implementaria l’oferta actual d’oci i turisme d’Onda per a diversificar el perfil de visitants; així com potenciaria la integració i complementarietat entre l’edifici i els continguts museològics”.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica ha insistit que es treballa en una proposta “adequada i coherent a este marc espacial, respectuosa amb l’edifici, així com discreta i integrada, tant en l’espai físic com en la tematització”. De la mateixa manera, ha avançat que el projecte tindrà en compte la perspectiva museogràfica, el discurs expositiu i els equipaments innovadors, entre altres aspectes que han de convertir-se en pilars del seu funcionament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.