fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell aprova ajudes directes de 1.500 o 750 euros per a persones autònomes que hagen cessat la seua activitat o reduït ingressos pel COVID-19

El Consell aprova ajudes directes de 1.500 o 750 euros per a persones autònomes que hagen cessat la seua activitat o reduït ingressos pel COVID-19

La mesura forma part del decret llei aprovat pel Consell de mesures urgents de suport econòmic i de caràcter tributari.

El Consell ha aprovat la concessió d’ajudes directes de 1.500 o 750 euros per a persones autònomes que hagen cessat la seua activitat o reduït els seus ingressos a conseqüència de l’estat d’alarma establit mitjançant el Reial decret 463/2020, de 14 de març, per a l’emergència de salut pública ocasionada pel COVID-19.

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, que ha comparegut després de la reunió setmanal del Govern valencià, ha explicat que estes ajudes formen part del decret llei de mesures urgents de suport econòmic i financer a les persones treballadores autònomes i de caràcter tributari, aprovat pel Consell “per a fer front a esta situació” provocada per la crisi sanitària.

D’esta manera, el Consell, a través de Labora, Servei Valencià d’Ocupació, concedirà ajudes directes de 1.500 o 750 euros “per a atendre el lucre cessant, és a dir, la qual cosa no podran ingressar, segons si s’ha tancat l’activitat o s’han reduït els ingressos”, ha indicat la vicepresidenta. Es destinaran un total de 57,5 milions d’euros per a esta mesura.

D’altra banda, l’Institut Valencià de Finances (IVF) aportarà 17 milions d’euros al Fons de Previsions Tècniques de la Societat de Garantia Recíproca per a la concessió d’avals a les persones treballadores autònomes i obrirà línies de finançament “per a fer front a les necessitats de liquiditat i per a pal·liar les necessitats d’inversió”, ha explicat la portaveu del Consell.

Quant a les mesures de caràcter tributari, Oltra ha informat que el Consell ha acordat “l’ampliació dels terminis per a la presentació de pagaments d’impostos, com el de successions i donacions o el de transmissions i actes jurídics documentats, entre altres”.

A més, se suprimix l’obligació dels arrendataris de presentar l’autoliquidació de l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats derivada dels lloguers d’habitatge habitual.

Leave a Reply

Your email address will not be published.