Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell del 54 Sexenni de Morella ultima els preparatius de la festa

El Consell del 54 Sexenni de Morella ultima els preparatius de la festa

El 54 Sexenni de Morella se celebra des del 18 fins al 27 d’agost i està declarat Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial.

El Consell del 54 Sexenni de Morella s’ha reunit per a perfilar els preparatius d’esta festa tan especial per a les morellanes i morellans. D’esta manera, la Rogativa i els actes de cada dia del novenari han estat els punts principals que tractarà esta reunió. Així, representants de tots els gremis organitzadors del Sexenni han acudit al Saló de Plens de l’ajuntament de Morella per a perfilar tots els preparatius del 54 Sexenni.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha comentat que “esta és l’última reunió del Consell del Sexenni i tracta de rematar aquells detalls que queden per a celebrar el 54 Sexenni”. L’edil ha explicat que “durant tot l’any hem realitzat estos consells amb tots els gremis, però també hem tingut reunions amb cadascun d’ells per a organitzar i coordinar tot el que comporta esta festa tan important i especial per a totes i tots”. Rhamsés ha destacat que “els morellans i morellanes hem treballat de valent organitzant el Sexenni, preparant els carrers i assajant les danses perquè les festes estiguen a l’altura. Ara queda l’última espenta”.

La Rogativa ha sigut un dels punts més importants, ja que la nova senda a Vallivana és un tram nou d’este any que evita la carretera des del Pont de la Bota fins al santuari. Esta senda també serveix per a facilitar els treballs de manteniment i emergències del mont de Vallivana. A més, les obres de la nova carretera N-232 afecten el transcurs d’esta a la Torreta. D’esta manera, s’ha establert un pla de seguretat i trànsit perquè ni la Rogativa impedisca al transcurs de les obres, ni a la inversa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.