fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Consell Rector del Pacte Comarcal de Sagunt per a l’Ocupaci贸 fa balan莽 del programa EMPACE

El Consell Rector del Pacte Comarcal de Sagunt per a l’Ocupaci贸 fa balan莽 del programa EMPACE

脡s un programa de LABORA per a subvencionar projectes que fomenten l’ocupaci贸.

Este mat铆 s’ha reunit telem脿ticament el Consell Rector del Pacte Comarcal per a l’Ocupaci贸 per a fer balan莽 de l’EMPACE 2019 i 2020. EMPACE 茅s un programa del Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 (LABORA) per a subvencionar projectes experimentals destinats a fomentar els acords territorials en mat猫ria d’ocupaci贸 i desenvolupament local a la Comunitat Valenciana. Han participat els alcaldes de Sagunt i Canet d’en Berenguer, els presidents de les mancomunitats de la Baronia i Les Valls, la delegada de Promoci贸 Econ貌mica de l’Ajuntament de Sagunt i agents socials.

El Projecte EMPACE t茅 com a principals objectius reduir la taxa de desocupaci贸 a la comarca i millorar l’ocupabilitat de les persones. Estes dues edicions de l’EMPACE s’han vist afectades per la pand猫mia, que ha impedit que es desenvolupen algunes activitats i altres que han hagut de ser telem脿tiques (en l铆nia).

Quant al 2019, s’han dut a terme telem脿ticament les Jornades Gastron貌miques Ruta de la Tapa amb el nom 鈥楾asta Morvedre鈥, en les quals van participar 17 locals de la comarca que van realitzar un v铆deo (publicat en youtube) explicatiu de la tapa. Tamb茅 en l铆nia, dues rutes (Les Claus de Beselga i L鈥橝igua de la Vall de Seg贸) i tres seminaris i tallers d’emprenedoria i economia social en els quals van participar 60 alumnes, en els quals es van realitzar set v铆deos d’emprenedors que estan tamb茅 publicats en youtube. Tamb茅 s’ha col路laborat amb LABORA en la fira d’ocupaci贸 i amb la Universitat de Val猫ncia en l’actualitzaci贸 del pla estrat猫gic dels plans comarcals d’ocupaci贸, a m茅s de la incorporaci贸 a la xarxa de plans comarcals.

Respecte a l’EMPACE 2020, totes les actuacions s贸n en l铆nia. S’estan desenvolupant p铆ndoles formatives destinades a comer莽os, ciutadania i persones que busquen activament ocupaci贸. En estos moments estan en marxa 14 p铆ndoles formatives destinades a comer莽/hostaleria i per a cerca d’ocupaci贸, amb uns 70 assistents, que tracten diversos assumptes centrats a millorar la digitalitzaci贸 dels negocis de l’hostaleria, l’elaboraci贸 de curriculum vitae, cartes de presentaci贸, etc.

Finalment, ja s’ha sol路licitat continuar amb la modalitat en l铆nia de les p铆ndoles formatives i si la situaci贸 sanit脿ria ho permet, reprendre la ruta de la tapa per a ajudar a activar l’hostaleria.

Segons ha declarat l’alcalde de Sagunt, Dar铆o Moreno: 芦En arribar al govern vam dir que era important铆ssim que tingu茅rem eixa consci猫ncia de comarca per a ajudar-nos els uns als altres. Fa poc celebrarem precisament una reuni贸 del Pla de Dinamitzaci贸 Comarcal en aspectes tur铆stics i tamb茅 era important que treball脿rem des del punt de vista de l’ocupaci贸 reactivant el Pacte Comarcal per l’Ocupaci贸. Aix貌 茅s el que hem fet hui, hem fet balan莽 de totes les activitats que s’han dut a terme al llarg del 2020 i estem plantejant ja en primer lloc l’estat del pacte i en segon lloc les ajudes per al 2021 i quines s贸n les activitats que estan previstes禄.

L’alcalde ha afirmat que 茅s important铆ssim continuar treballant entre les dues mancomunitats, entre Sagunt, entre Canet d’en Berenguer i entre tots els pobles i ciutats de la nostra comarca 芦per continuar millorant la nostra economia perqu猫 si millorem la nostra economia aix貌 revertir脿 en un millor benestar de la nostra ciutadania禄.

Leave a Reply

Your email address will not be published.