fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Consell Rector del Pacte Comarcal de Sagunt per a l’Ocupació fa balanç del programa EMPACE

El Consell Rector del Pacte Comarcal de Sagunt per a l’Ocupació fa balanç del programa EMPACE

És un programa de LABORA per a subvencionar projectes que fomenten l’ocupació.

Este matí s’ha reunit telemàticament el Consell Rector del Pacte Comarcal per a l’Ocupació per a fer balanç de l’EMPACE 2019 i 2020. EMPACE és un programa del Servei Valencià d’Ocupació (LABORA) per a subvencionar projectes experimentals destinats a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local a la Comunitat Valenciana. Han participat els alcaldes de Sagunt i Canet d’en Berenguer, els presidents de les mancomunitats de la Baronia i Les Valls, la delegada de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sagunt i agents socials.

El Projecte EMPACE té com a principals objectius reduir la taxa de desocupació a la comarca i millorar l’ocupabilitat de les persones. Estes dues edicions de l’EMPACE s’han vist afectades per la pandèmia, que ha impedit que es desenvolupen algunes activitats i altres que han hagut de ser telemàtiques (en línia).

Quant al 2019, s’han dut a terme telemàticament les Jornades Gastronòmiques Ruta de la Tapa amb el nom ‘Tasta Morvedre’, en les quals van participar 17 locals de la comarca que van realitzar un vídeo (publicat en youtube) explicatiu de la tapa. També en línia, dues rutes (Les Claus de Beselga i L’Aigua de la Vall de Segó) i tres seminaris i tallers d’emprenedoria i economia social en els quals van participar 60 alumnes, en els quals es van realitzar set vídeos d’emprenedors que estan també publicats en youtube. També s’ha col·laborat amb LABORA en la fira d’ocupació i amb la Universitat de València en l’actualització del pla estratègic dels plans comarcals d’ocupació, a més de la incorporació a la xarxa de plans comarcals.

Respecte a l’EMPACE 2020, totes les actuacions són en línia. S’estan desenvolupant píndoles formatives destinades a comerços, ciutadania i persones que busquen activament ocupació. En estos moments estan en marxa 14 píndoles formatives destinades a comerç/hostaleria i per a cerca d’ocupació, amb uns 70 assistents, que tracten diversos assumptes centrats a millorar la digitalització dels negocis de l’hostaleria, l’elaboració de curriculum vitae, cartes de presentació, etc.

Finalment, ja s’ha sol·licitat continuar amb la modalitat en línia de les píndoles formatives i si la situació sanitària ho permet, reprendre la ruta de la tapa per a ajudar a activar l’hostaleria.

Segons ha declarat l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno: «En arribar al govern vam dir que era importantíssim que tinguérem eixa consciència de comarca per a ajudar-nos els uns als altres. Fa poc celebrarem precisament una reunió del Pla de Dinamització Comarcal en aspectes turístics i també era important que treballàrem des del punt de vista de l’ocupació reactivant el Pacte Comarcal per l’Ocupació. Això és el que hem fet hui, hem fet balanç de totes les activitats que s’han dut a terme al llarg del 2020 i estem plantejant ja en primer lloc l’estat del pacte i en segon lloc les ajudes per al 2021 i quines són les activitats que estan previstes».

L’alcalde ha afirmat que és importantíssim continuar treballant entre les dues mancomunitats, entre Sagunt, entre Canet d’en Berenguer i entre tots els pobles i ciutats de la nostra comarca «per continuar millorant la nostra economia perquè si millorem la nostra economia això revertirà en un millor benestar de la nostra ciutadania».

Leave a Reply

Your email address will not be published.