fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Consorci de Bombers de la Diputaci贸 de Castell贸 activa un dispositiu contra incendis de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris

El Consorci de Bombers de la Diputaci贸 de Castell贸 activa un dispositiu contra incendis de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris

El president de la Diputaci贸, Jos茅 Mart铆, anima a extremar totes les precaucions, despr茅s de dos estius amb molt pocs incendis.

La Diputaci贸 de Castell贸, a trav茅s del Consorci Provincial de Bombers, ha activat un dispositiu d’estiu contra incendis que es compon de 750 efectius, 200 vehicles i 5 mitjans aeris, per a fer front a qualsevol emerg猫ncia que puga produir-se. Es tracta d’una programaci贸 de recursos humans i materials en la qual estan implicats els quatre parcs de bombers professionals de la prov铆ncia, els cinc parcs de bombers voluntaris, 18 unitats de bombers forestals de la Generalitat asginadas al Consorci Provincial, una unitat de maquin脿ria i log铆stica i una unitat de voluntaris de Protecci贸 Civil de la pr貌pia Diputaci贸 Provincial, amb funcions preventives i de suport.

S贸n dades que, en opin贸n del president, Jos茅 Mart铆, ens conviden a estar alerta perqu猫 “no hem d’oblidar que el clima mediterrani es caracteritza per l’aparici贸 de vents de ponent que poden originar situacions d’emerg猫ncia amb una celeritat inusitada”. En crisi d’aquest tipus es requereix que els equips d’emerg猫ncia presten una major atenci贸 a cura de zones d’habitatges disseminats o urbanitzacions en enclavaments forestals, creant i mantenint netes 脿rees de vegetaci贸 i franges perimetrals entorn de les edificacions.” En cas d’incendi, afegeix, “茅s molt important el seguiment al peu de la lletra de les indicacions dels serveis d’emerg猫ncia””.

Mart铆 ha manifestat que “hem d’estar alerta per a evitar qualsevol tipus de problema perqu猫 encara que hem viscut una primavera bastant plujosa i arribem en unes condicions d’humitat en la vegetaci贸 positives, el clima mediterrani es carateriza per l’aparici贸 d’episodis de vents de ponent que poden fer que les condicions en les muntanyes varien r脿pidament”.

El president ha recordat que els dos 煤ltims estius han resultat molt positius des del punt de vista dels incendis”, a difer猫ncia del que va oc贸rrer en exercicis com com el de 2017, raz贸 per la qual anima a “extremar l’alerta perqu猫 qualsevol descuit pot resulta letal”.

Els cinc mitjans aeris del dispositiu s贸n tres avions Air Tractor i dos helic貌pters dotats d’unitat helitransportada de bombers forestals. A aquests mitjans cal el seu sumar les 18 unitats de bombers de la Generalitat assignades al Consorci, la Unitat de Maqunaria Log铆stica i la Unitat de Voluntaris de Protecci贸 Civil de la Diputaci贸, amb funcions preventives i de suport log铆stic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.