fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El control financer voluntari permet a Almassora estalviar 284.000 euros en contractes menors en un any

El control financer voluntari permet a Almassora estalviar 284.000 euros en contractes menors en un any

Intervenci贸 examina expedients de forma aleat貌ria per a verificar la seua legalitat.

L’Ajuntament d’Almassora va estalviar 284.328,19 euros en contractes menors al llarg del 2016 gr脿cies al Pla Anual de Control Financer aprovat a la fi del 2015. Aix铆 es despr猫n de l’informe d’Intervenci贸 que passar脿 esta vesprada pel ple de juny, l’煤ltim de car脿cter ordinari presidit per Susanna Nicolau com a alcaldessa d’Almassora, i que aborda l’efic脿cia d’este mecanisme de control que el consistori aplica de forma volunt脿ria i pionera en la prov铆ncia de Castell贸.

L’aprovaci贸 del pla anual del 2016, segons figura en la daci贸 de comptes, establia el control de la gesti贸 econ貌mica-financera dels seg眉ents expedients: contractes menors del 2016, subvencions del 2015, projecte EDUSI i registre comptable de factures. A m茅s, inclo茂a tamb茅 l’auditoria p煤blica dels comptes anuals del 2015 de la societat municipal Vicente Vilar Morell谩.

En compliment d’eixa resoluci贸, els serveis t猫cnics municipals van distribuir el control financer de l’exercici en quatre trimestres. En l’煤ltim, Intervenci贸 va verificar els contractes menors de tot l’exercici 2016. Eixa gesti贸 va suposar la comptabilitat de tots els contractes menors amb import superior a 2.000 euros a partir de les operacions del pressupost de despeses. En total, el departament va obtenir 410 expedients. Amb un percentatge d’error del 10% i un nivell de confian莽a del 90%, aquesta part va obtenir una mostra de 59 expedients de forma aleat貌ria per a la seua an脿lisi en profunditat.

A m茅s, l’Ajuntament d’Almassora va incorporar a la mostra tots els contractes menors amb import superior a 20.000 euros, la qual cosa va conformar una mostra total de 82 expedients que quantitativament ascendien a 1.177.192,10 euros. Esta quantitat representa per import el 19,10% de la totalitat dels contractes menors que signa el consistori. L’estalvi generat per la gesti贸 d’aquests, segons l’interventor, ha suposat un total de 284.328,19 euros per a les arques municipals.

Tal com assenyala esta part, l’an脿lisi i control financer dels contractes menors del 2016 suposa una eina “per a verificar el compliment de la normativa aplicable a este tipus de contractes, verificar que el preu facturat est脿 dins de mercat i comprovar les prestacions realitzades”. Un altre dels objectius 茅s identificar contractacions menors que es tramiten com a tals i que haurien de tramitar-se mitjan莽ant el procediment ordinari de contractaci贸.

A m茅s, l’interventor ofereix algunes recomanacions per a millorar la gesti贸, entre les quals figuren propostes que ja ha activat l’Ajuntament com la tramitaci贸 dels serveis de gas o el manteniment d’equips d’aire condicionat mitjan莽ant el procediment ordinari de contractaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.