fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El departament de Cultura presenta l’agenda cultural de tardor 2021 de Sagunt

El departament de Cultura presenta l’agenda cultural de tardor 2021 de Sagunt

També s’ha presentat la programació de cinema que organitza l’Associació Cultural Nautilus en col·laboració amb Cultura

La Delegació de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt ha presentat hui la programació cultural de tardor 2021, que acull una gran varietat d’activitats de música, teatre, cinema i exposicions. El programa donarà principi este mes i finalitzarà al desembre.

La regidora de Cultura, Asun Moll, ha indicat que «ací estem de nou, sense donar treva a la Cultura i una vegada tancada la porta a tota l’activitat d’estiu amb Sagunt a Escena i Més Escena a Sagunt, tornem per a reprendre de nou la nostra agenda estacional de tardor».

Així mateix, Asun Moll ha destacat que «després de la parada de l’estiu, obrim de nou els nostres espais municipals i teatres en les condicions més òptimes possibles i al 75% d’aforament, de moment. La Casa de Cultura del Port de Sagunt, el Teatre de Begoña o el Centre Cultural Mario Monreal són la prova que, en el departament de Cultura continuem fent treball».

La programació teatral començarà divendres que ve 1 d’octubre, amb la representació L’abraçada dels cucs de Cactus Teatre i continuarà el 16 d’octubre amb la comèdia Els Villalonga de L’horta Teatre. Així mateix, les actuacions teatrals de novembre comencen el dia 12 amb la tragèdia Bajo el Polvo de Noir Producciones i continuen el 19 amb Tourist de Clownic i el 26 amb La Pandèmia interminable d’Ars Dementia.

Les representacions teatrals continuen el 3 de desembre amb Torquemada de Pérez de la Fuente Producciones i el dia 11 amb la tragèdia Una vez, una casa de Whichita CO. Finalment, tindrà lloc la representació Rodrigo, querido maestro de Passió per Sagunt, el 17 de desembre.

La programació musical començarà amb el concert poètic Verso a verso: Cicle Pianobegonya de Charo López i continuarà el 23 d’octubre amb Gotas: música de mestissatge de Patricia Kraus. A més, el divendres 29 d’octubre tindrà lloc l’actuació de Locomotora Jazz Band amb El xeic d’Aràbia i el dissabte 30 de octube, Jonatan Penalba interpretarà Reversions.

Així mateix, els esdeveniments musicals continuaran el dissabte 6 de novembre amb l’espectacle de Folkasagunt Especial Germans Caballer: Música Valenciana i el 28 de novembre, Silvia Vázquez i Francesc Gamón oferiran al públic l’actuació d’òpera Bel Canto. Així mateix, el 4 de desembre, Taconterra Dansa interpretarà Que flamenca sóc, i el 10 de desembre Eternas portarà al municipi l’actuació Dona creadora.

Pel que fa a a la programació de cinema, es projectaran un total de 6 títols en el Centre Cultural Mario Monreal entre els quals destaca el cinema nacional. Totes estes sessions seran d’entrada gratuïta i començaran a les 19.00 hores. El diumenge 17 d’octubre es projectarà Volver a empezar, de José Luís Garci, seguit de la projecció el 24 d’octubre de La mort de Guillem, de Carlos Marqués-Marcet. Al novembre, el dia 7 es projectarà Una mujer bajo la influencia, del director John Cassavetes, i el 21 de novembre La ciudad desnuda, de Jules Dassin.

Respecte a les exposicions, tindran lloc cinc a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt de dilluns a divendres amb un horari partit de 10.00 a 13.00 hores al matí i 16.00 a 21.00 hores a la vesprada. La primera exposició serà la de La carga que no pesa de Diana Paz de l’1 de setembre a l’1 d’octubre, a la qual li seguirà l’exposició Avocam 25 i + d’esta associació del 5 al 16 d’octubre.

Les exposicions continuen del 19 al 30 d’octubre amb el Concurs de fotografia turístic de Sagunt organitzat pel departament de Turisme i del 3 al 27 de novembre amb El PCE y el arte de Partit Comunista del País Valencià. Finalment, al desembre finalitza el cicle d’exposicions amb La macetista de Carmen Salinas del dia 1 al 30.

A més, el Centre Cultural Mario Monreal acollirà sis exposicions de dilluns a divendres de 9.00 a 21.00 hores. Les exposicions seran: Imatges imaginàries d’Irene Fabra, del 3 de setembre al 2 d’octubre; Oleos y dibujos míos de Francisco Rodríguez, del 7 al 19 d’octubre; Dones amb molta història de Amigas Superviventes del 22 d’octubre al 12 de novembre i Leyendo con los ojos cerrados de María Balibrea, del 18 de novembre al 30 de desembre.

D’altra banda, l’hall del Centre Cultural Mario Monreal també acull l’exposició Maquetes de Sagunt d’Antonio Martínez, fins al 2 d’octubre, i Les nostres compositores de Sakira Ventura, del 2 al 30 de desembre.

D’altra banda, la regidora de Cultura ha recordat que «continuem amb els preus populars entre 6 i 9€. Els espectacles al Teatre Begoña són gratuïts, igual que la visita a les exposicions. I que el nostre objectiu és fer la Cultura accessible a tota la població. A més, ja sense toc de queda recuperem els horaris habituals», els divendres a les 20.30, dissabtes a les 20.00 i el cinema del diumenge a les 19.00 i el del dilluns a les 18.30.

Els abonaments tindran un 25% de descompte i la seua renovació és del 13 al 17 de setembre, així com el termini per a traure nous abonaments serà del 20 al 24 de setembre. Així mateix, la venda anticipada de les entrades serà a partir del 27 de setembre a través de Servientradas, També es pot trucar al telèfon 902 01 02 84 de dilluns a dissabte de 10 a 14 h. i de 16 a 19.30 h.

D’altra banda, totes les persones que tinguen Carnet Jove, siguen de la Tercera Edat, professors i alumnes de la Universitat Popular, Escola Permanent d’Adults i del Conservatori J. Rodrigo, tenen un 20% de descompte. A més, també hi haurà venda de les entrades els dies de funció, una hora abans de l’actuació en la taquilla.

Alguns dels avantatges dels abonats són: Tindre prioritat en l’adquisició de les localitats; en cas de no poder assistir a alguna de les funcions de l’abonament, els interessats poden canviar la localitat per una altra funció del mateix espectacle, fins a una setmana abans de la data de la funció de l’abonament, sempre segons disponibilitat; disposar de la localitat triada en els espectacles d’abonament, i d’aquells (fora d’abonament) no gratuïts fins a una setmana abans de la data de l’espectacle; disposar d’invitacions per a alguns espectacles fora d’abonament; i la possibilitat de rebre informació addicional sobre els concerts o espectacles previstos.

Programació de cinema de l’Associació Cultural Nautilus

A més, hui també ha presentat l’Associació Cultural Nautilus la programació de cinema que organitza amb la col·laboració del departament de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt, que tindrà lloc cada dilluns a les 18.30h a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. Les activitats són molt variades, abastant pel·lícules de cinema clàssic, homenatges i cicles de cinema dedicats a actors, directors o a temes variats, ponències de divulgació científica i presentació de llibres, entre altres.

També es realitzaran col·laboracions amb l’Ajuntament de Sagunt en els marcs de Novembre Negre, Mostra Internacional de Cinema Educatiu (MICE), Violència de gènere, Mobilitat i Cinema d’estiu, sent el denominador comú, la major part de les vegades, el cinema.

La regidora de Cultura, Asun Moll ha convidat «a participar si esteu interessats, posant-se en contacte amb ells, que us acolliran de bon gust. Per descomptat, vull agrair el seu treball i la seua estreta col·laboració de manera habitual amb el nostre departament de Cultura, encara que també col·labora amb activitats d’altres departaments de l’ajuntament els quals em consta que ho agraeixen igualment, perquè ens ajuden a posar a l’abast de la ciutadania una oferta específica i de qualitat».

Quant a la programació per a l’últim trimestre de l’any 2021, es dedicarà un cicle de tres pel·lícules a la productora britànica Hammer, especialitzada durant les dècades dels 50, 60 i 70 en cinema de ciència-ficció, suspens i terror. En este sentit, es projectaran Drácula (1958) i El perro de los Baskerville (1959), totes dues de Terence Fisher, així com El Dr. Jekyll y su hermana Hyde (1971) del director Roy Ward Baker. Seran els dies 11/10, 08/11 i 13/12/2021 respectivament.

També participaran el 4 d’octubre en el projecte Homo artifex, amb la projecció del documental del director i fotògraf hispà-suís Denis Ponté sobre la migració. Les pel·lícules de cinema clàssic que es projectaran seran La ley del silencio (1954) d’Elia Kazan el 25 d’octubre i Al rojo vivo (1949) de Raoul Walsh. Hi haurà igualment una comèdia Matrimonios a la italiana (1964) de Vittorio De Sica per al dia 18 d’octubre.

També es rendirà un homenatge a Luis García Berlanga el 15 de novembre amb la pel·lícula Los jueves, milagro (1957). El dia 22 de novembre es projectarà la pel·lícula afganesa La piedra de la paciencia (2012) com a denúncia a la situació actual de les dones en eixe país. Finalment, la temporada 2021 finalitzarà amb un concert en directe de la banda de jazz fusió Vintage Fusión Trío el 20 de desembre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.