fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El fòrum d’ocupació ‘Som Talent Borriana’ aconsegueix 53 insercions laborals

El fòrum d’ocupació ‘Som Talent Borriana’ aconsegueix 53 insercions laborals

L’Ajuntament de Borriana valora els resultats del Fòrum d’ocupació Som Talent Borriana.

El fòrum d’ocupació Som Talent Borriana, que es va celebrar el passat 9 de juny a la ciutat, ha donat els seus fruits i dos mesos després de la celebració l’abast és de 53 insercions laborals aconseguides del total de 259 ofertes d’ocupació que van oferir les 42 empreses col·laboradores. Això significa un 23% de l’oferta, segons la informació facilitada per les mateixes empreses col·laboradores.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha recordat que el 9 de juny passat es va realitzar a la Llar Fallera la tercera edició de Som Talent Borriana, el fòrum d’ocupació organitzat per l’Ajuntament de Borriana, a fi de “crear un punt de trobada entre les persones demandants d’ocupació i aquelles empreses que busquen nous professionals i talents per a incorporar a la seua plantilla”.

Així, en el fòrum de juny a Borriana es va aconseguir un “considerable impacte, tant per a les empreses com per a les persones que busquen ocupar-se”, ha indicat. Concretament, es van oferir un total de 259 ofertes d’ocupació per part de 42 empreses col·laboradores, a les quals es van presentar 2.130 candidatures, de les quals 903 complien els requisits i van ser assignades per a la realització d’una entrevista, durant el matí de la marató d’entrevistes organitzat per l’Ajuntament a través de l’Agència de Desenvolupament Local.

L’esdeveniment es va organitzar com una marató d’entrevistes que es va celebrar el dijous 9 de juny de 9h a 14h a la Llar Fallera de Borriana, on es van donar cita prop de 1.000 persones de la província, desenes de directors de recursos humans d’empreses que buscaven incorporar nous talents i una altra desena d’entitats d’ajuda i suport a persones en situació de desocupació.

Tenint en compte les dades de participació i els resultats obtinguts en relació a les insercions en el món laboral, Safont considera el Som Talent Borriana com “un dels fòrums d’ocupació més importants de la província de Castelló i una de les millors iniciatives que existeixen en el nostre entorn econòmic per a millorar l’ocupabilitat de les persones”.

També ha destacat d’aquesta tercera edició del Fòrum d’Ocupació, el nou format d’aquest esdeveniment perquè “ha generat un gran nombre d’oportunitats laborals i ha fet aflorar el talent de les persones, la possibilitat de mantindre una entrevista de treball amb qualsevol de les empreses col·laboradores” i, a més, que les persones participants “hagen tingut oportunitat de mantindre un contacte directe amb els departaments de recursos humans de les empreses”.

Sobre aquest tema, ha assegurat que aquesta edició “ha sigut tot un èxit amb el nou format de marató d’entrevistes que, sens dubte, repetirem en més ocasions”, i ha manifestat que des de l’Ajuntament, “tenim el compromís ferm amb el foment de l’ocupació entre les persones que es troben en situació de desocupació, i fent aquest tipus d’esdeveniments facilitem que totes elles puguen trobar un treball d’acord a les seues necessitats i al seu perfil”.

D’una altra banda, ha valorat l’avaluació arreplegada en les enquestes que es van realitzar tant a les persones participants com a empreses, que ha donat un resultat “molt positiu” i que, segons el parer de Safont, “serveix de motivació, juntament amb els bons resultats de col·locació, per a seguir organitzat aquest tipus d’esdeveniments a la nostra ciutat en un futur.

Es tracta d’una activitat laboral dissenyada especialment per a persones que estan buscant treball, en una “marató d’entrevistes” per a cobrir ofertes d’ocupació presentades per empreses del sector econòmic de Borriana i de la rodalia.

Al llarg de la jornada del fòrum de juny, les diferents empreses col·laboradores van estar realitzant entrevistes laborals i processos de selecció en el mateix Fòrum d’Ocupació, amb una oferta prèvia de llocs de treball que es va publicar en el formulari d’inscripció a l’esdeveniment. Les persones assistents van poder vore amb anterioritat totes les ofertes publicades en la pàgina web, i inscriure’s en les que els van semblar més interessants segons el seu perfil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.