fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El govern local de Borriana far脿 la renovaci贸 completa del Barranquet despr茅s de Setmana Santa

El govern local de Borriana far脿 la renovaci贸 completa del Barranquet despr茅s de Setmana Santa

L鈥橝juntament informa els ve茂ns i ve茂nes de les obres de restauraci贸 del paviment del carrer i de la renovaci贸 de col路lectors.

El Govern local de Borriana mamprendr脿 despr茅s de Setmana Santa la reurbanitzaci贸 i renovaci贸 total del c猫ntric carrer del Barranquet per a incloure, a m茅s de la restauraci贸 del paviment del carrer que actualment est脿 en molt mal estat, la millora i renovaci贸 dels col路lectors per a evitar l’estancament d’aigua en moments de fortes pluges. Un projecte al qual destinar脿 un total de 640.000 euros i que el consistori preveu executar en dos fases aquest mateix any.

Aix铆 ho ha aclarit l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, despr茅s de la reuni贸 informativa mantinguda aquest migdia amb els ve茂ns i ve茂nes de les zona per a donar-los a con猫ixer les principals caracter铆stiques de l’obra i solucionar els dubtes que pogueren tindre, al mateix temps que ha demanat disculpes i comprensi贸 per endavant per les mol猫sties que normalment generen les obres.

No obstant aix貌, ha exposat Safont, una cam铆 finalitzades, la intervenci贸 implicar脿 鈥渦na millora considerable de la via urbana per als residents de la zona i per a les persones vianants que hi transiten, i una soluci贸 en relaci贸 a la problem脿tica de les inundacions que es produeixen de manera habitual quan plou m茅s fort del que 茅s normal鈥.

En la reuni贸 han participat l’enginyer municipal i els regidors de Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, i d鈥橴rbanisme, Bruno Arnandis, acompanyats d鈥檃ltres membres de la corporaci贸, en qu猫 han exposat que les obres s’han projectat per a despr茅s de Falles i de Setmana Santa per a no dificultar les celebracions, i suposaran 鈥渓a renovaci贸 completa del Barranquet, per a transformar-lo en zona d’煤s per als vianants, amb el rebaix de les voreres fins al nivell del carrer, per a donar prioritat als vianants i eliminar a m茅s la barrera que suposen els escalons de les voreres per a la mobilitat dels vianants鈥.

Als 231.040 euros previstos en el pressupost de 2023 per a les obres, cal afegir l’aportaci贸 de 238.000 euros de la Diputaci贸 i 172.000 euros m茅s de la modificaci贸 de cr猫dits amb romanents de 2022 aprovats aquesta setmana en el ple municipal, precisament per a incloure a m茅s de la restauraci贸 del paviment del carrer que est脿 en mal estat, una doble canalitzaci贸 d’aig眉es en el tram entre la pla莽a del Pla fins al carrer de la Miseric貌rdia, de fins a 3 metres de profunditat per a evacuar, en cas de necessitat, l’aigua de les fortes pluges directament al riu i evitar-ne l鈥檈stancament.

Les obres adjudicades a la mercantil Facsa consten de dos fases que es realitzaran correlativament. En la primera part els treballs inclouen la millora i renovaci贸 del paviment del carrer que actualment est脿 en molt mal estat i tamb茅 dels col路lectors per a evitar l’estancament d’aigua en moments de fortes pluges, en el tram entre la pla莽a de Pla quasi fins al carrer Sant Agust铆, 160 metres aproximadament.

Amb el canvi, el vial quedar脿 com un carrer de plataforma 煤nica, per al que s’haur脿 de demolir la llamborda i la vorera fins a 20 cm per davall de la rasant i passar脿 de ser una zona 30 a una zona limitada a 20 quil貌metres per hora per als vehicles. Posteriorment, es mamprendr脿 la segona part tamb茅 enguany fins a completar els aproximadament 300 metres per a finalitzar la millora del carrer 铆ntegrament.

Segons ha explicat el regidor de Serveis P煤blics, el govern municipal pret茅n 鈥渄onar uniformitat al barri antic鈥, i ha destacat que s’ha donat prioritat a aquest vial perqu猫 鈥溍﹕ un carrer molt transitat i en molt males condicions. El seu estat actual 茅s deficient i amb la repavimentaci贸 s’aconseguir脿 una 煤nica plataforma, que situe al mateix nivell l’itinerari per als vianants i el dels vehicles i, a m茅s, s’aprofitar脿 per a renovar i millorar la xarxa p煤blica d’evacuaci贸 d’aig眉es i el clavegueram鈥.

鈥淛a es van fer actuacions similars al carrer Sant Pasqual i Sant Xotxim, i continuarem d鈥檃questa manera tancant l’anell del centre urb脿鈥, ha argumentat Aparisi, que ha recalcat 鈥渓’important patrimoni modernista de la zona que cal posar en valor鈥.

En aquest carrer continuaran aparcant vehicles, almenys fins que es posen en marxa els aparcaments dissuasius en la zona pr貌xima del riu. 鈥淟a idea 茅s anar buidant de vehicles el centre, per貌 primer cal preparar les infraestructures鈥, ha indicat Aparisi.

En l’actualitat, el carrer compta amb nombrosos clots i l’empedrat en mal estat, en la cal莽ada es poden observar apeda莽aments amb formig贸, ja que s’han fet treballs per a la renovaci贸 de part de la xarxa de clavegueram, per la qual cosa s’aprofitar脿 les obres per a deixar el paviment en condicions, aix铆 com per a canviar i augmentar les canonades de clavegueram i subministraments, fins i tot en la primera part del carrer, on l’Ajuntament ja va realitzar actuacions d’emerg猫ncia davant la p猫rdua d’aigua de les conduccions.

Les voreres, a m茅s, no s贸n accessibles perqu猫 algunes de les rampes que hi ha en passos per als vianants no estan completament enrasades a nivell de cal莽ada, d’aquesta manera queda un desnivell entre la vorera i la cal莽ada. A m茅s, una de les voreres 茅s estreta i no supera els 90 cm d’ampl脿ria, amb les dificultats que suposa per al tr脿nsit dels vianants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.