fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El govern municipal aprova la contractaci贸 d’obres de la remodelaci贸 de l’avinguda Mediterr脿nia a Borriana

El govern municipal aprova la contractaci贸 d’obres de la remodelaci贸 de l’avinguda Mediterr脿nia a Borriana

Amb un pressupost de m茅s de 2 milions d’euros t茅 com a finalitat la reordenaci贸 del vial amb un carril ciclopeatonal i noves canalitzacions d鈥檃igua potable i bombejos per a l鈥檈vacuaci贸 d鈥檃ig眉es residuals i pluvials.

La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat l’expedient de contractaci贸 i el plec de cl脿usules administratives per a l’adjudicaci贸 del contracte d’obres de la remodelaci贸 del vial de l’avinguda Mediterr脿nia en el tram que va des del port fins al carrer Joan Carles I, segons ha anunciat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Amb un pressupost de m茅s de 2 milions d’euros, el projecte t茅 com a finalitat la reordenaci贸 del vial amb la construcci贸 d’un carril ciclopeatonal el tra莽at de la qual discorrer脿 pel costat de la mar, i tamb茅 la col路locaci贸 de noves canonades d’aigua potable i la instal路laci贸 de noves canalitzacions i bombaments per a l’evacuaci贸 d’aig眉es residuals i pluvials, aix铆 com la repavimentaci贸 del vial i el recobriment de les voreres.

Una actuaci贸 que, segons l’alcaldessa, 鈥渕illorar脿 considerablement els serveis de la zona i suposaran una millora de cara a les pluges i possibles inundacions, amb l’augment del sistema de drenatge i la capacitat de recollida d’aigua pluvial, a fi de tractar de mitigar les inundacions provocades per les fortes pluges鈥.

Aix铆 mateix, ha indicat que la proposta actual d鈥檕bres afig m茅s d鈥檜n mili贸 d’euros respecte als avantprojectes anteriors de 2017, precisament per a millorar la xarxa de sanejament i pluvials, els bombejos, als quals s鈥檃fig un altre bombeig, la il路luminaci贸 i s’aprofita per a pavimentar tota l’avinguda Mediterr脿nia.

El termini de les actuacions del projecte es preveu executar en 10 mesos des de la signatura de l’Acta de Comprovaci贸 de Replanteig i, una vegada completat, 鈥減ermetr脿 tancar l’anell ciclopeatonal de la salut entre la ciutat i la zona mar铆tima鈥, ha manifestat Safont.

El contracte s’adjudicar脿 pel procediment obert simplificat, amb tramitaci贸 ordin脿ria i licitaci贸 electr貌nica d’acord amb el projecte redactat per l’enginyer de camins municipal amb l’assist猫ncia t猫cnica d’Enginyeria Melcar SL, amb un pressupost base de licitaci贸 de 2.271.266 euros, que incorpora els corresponents estudis de Gesti贸 de Residus, Geol貌gic-Geot猫cnic i B脿sic de Seguretat i Salut.

La primera fase de les obres abastar脿 el tram entre la carretera del Port i el carrer Joan Carles I, tram on no hi ha afecci贸 amb la zona del Domini P煤blic Mar铆tim Terrestre, mentre que el segon tram, ha aclarit l’alcaldessa, 鈥渘o es podr脿 realitzar fins que no es tinguen tots els permisos de Costes鈥.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha ressaltat que la construcci贸 d’aquest carril bici suposar脿 鈥渁mplis beneficis quant a mobilitat i seguretat ciutadana, i evitarem la demora en l’execuci贸 de les obres en la zona on 茅s necessitaria autoritzaci贸 o concessi贸 de Costes鈥, ha afegit.

Amb aquestes obres, ha manifestat, 鈥渢ractem de minimitzar les interfer猫ncies entre els ciclistes, vianants i vehicles, i crear una nova zona per als vianants al costat del carril bici i delimitar les zones d’aparcaments鈥 i, d’aquesta manera, Borriana gaudir脿 d’una nova secci贸 vi脿ria amb una vorera de 4 metres d’ample a la qual se li adossa una l铆nia d’aparcaments de 2,2 metres d’ample.

La cal莽ada amb 2 carrils de circulaci贸, de 3,25 metres cadascun, separar脿 l’espai reservat per a vianants i bicicletes. El projecte contempla la col路locaci贸 d’una canonada d’impulsi贸 d’aigua potable de polietil猫 que substituir脿 l’actual de fibrociment. Tamb茅 contempla noves canalitzacions i bombaments per a l’evacuaci贸 d’aig眉es residuals i pluvials que suposaran una millora de cara a les pluges i possibles inundacions. A m茅s, es col路locaran bancs, papereres, nou enllumenat i s’est脿 estudiant l’empla莽ament d’arbres despr茅s de la petici贸 dels ve茂ns i les ve茂nes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.