fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El govern municipal estudia les propostes de l’oposici贸 per a incorporar-les al pressupost de 2017 a Vila-real

El govern municipal estudia les propostes de l’oposici贸 per a incorporar-les al pressupost de 2017 a Vila-real

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Vila-real s’ha reunit aquest mat铆 per a abordar els pressupostos municipals de 2017.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Vila-real, presidida per l’alcalde de la ciutat, Jos茅 Benlloch, s’ha reunit aquest mat铆 per a abordar els pressupostos municipals de 2017, amb l’objectiu d’aconseguir el m脿xim consens possible entre els grups en els comptes que regiran el pr貌xim exercici. Per a a莽貌, els grups de l’oposici贸 鈥揚artit Popular i Ciutadans- han lliurat a l’equip de govern 鈥揻ormat pel PSPV-PSOE i Comprom铆s per Vila-real- un llistat de propostes que el primer edil i l’executiu municipal analitzaran amb la voluntat d’incorporar les que siguen possibles als pressupostos, que s’aprovaran el 10 de gener.

Benlloch ha destacat 鈥渓鈥檃bsoluta disposici贸 al di脿leg i al consens鈥 de l’equip de govern local. De fet, a falta d鈥檜na an脿lisi m茅s detallada, l’alcalde ha valorat les propostes i s’ha mostrat conven莽ut que ser脿 possible incorporar moltes d’elles a les previsions de despesa de l’any que ve. 鈥淢oltes de les aportacions dels grups es troben ja contemplades en els comptes, en partides gen猫riques en les quals, encara que no aparega nominalment eixa despesa, s铆 que estava prevista鈥, puntualitza. Per aquest motiu, una de les opcions que es planteja 茅s subscriure un document de comprom铆s que especifique que aquestes actuacions es finan莽aran amb c脿rrec a les partides gen猫riques corresponents. A m茅s, en els casos que siga possible, s’obriran partides noves per a incorporar les despeses addicionals.

Les esmenes de l’oposici贸 sumen en el seu conjunt 2,1 milions d’euros (1,3 milions, el PP i 800.000 euros, Ciutadans). 鈥淐ap de les propostes especifica quines despeses eliminar o quines partides minorar per a poder finan莽ar aquests 2,1 milions d’euros; aix铆 i tot, tenint en compte que moltes d’elles ja formaven part de les nostres previsions, creiem que podrem incorporar sense massa dificultats aquelles que considerem bones per a l’avan莽 i la qualitat de vida a la ciutat鈥, argumenta Benlloch.

L’alcalde ha valorat tamb茅 la condici贸 plantejada pels portaveus de l’oposici贸, en el sentit de supeditar el suport al pressupost al comprom铆s de rebaixar la contribuci贸 en 2018. Sobre aquest tema, Benlloch recorda que l’ajust de l’IBI que s’aplicar脿 en 2017 respon a l’objectiu de garantir l’equilibri dels comptes i garantir un model de ciutat que ha multiplicat per dos els serveis i infraestructures en els 煤ltims anys. 鈥淒espr茅s dels pagaments milionaris de sent猫ncies derivades de l’urbanisme practicat pel PP, amb un cost del tractament dels residus que s’ha incrementat de manera exponencial sense repercutir mai en els ve茂ns o el pagament del pr茅stec de 20 milions d’euros de l’anterior executiu popular, a m茅s de l’augment de serveis i edificis que hem de mantenir, el nostre comprom铆s est脿 a garantir el model de ciutat i uns comptes sanejats perqu猫 les sent猫ncies i despeses sobrevingudes no tornen a afectar els prove茂dors i empreses locals鈥, explica l’alcalde.

鈥淟a nostra voluntat d’acord 茅s absoluta. Esperem que aquesta voluntat, que es veur脿 plasmada en els pressupostos de 2017 amb partides i despeses espec铆fiques, porte el Partit Popular i Ciutadans a replantejar el sentit del seu vot鈥, conclou Benlloch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.