fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El jutge obliga a expropiar la parcel路la darrere del Jos茅 Soriano a Vila-real

El jutge obliga a expropiar la parcel路la darrere del Jos茅 Soriano a Vila-real

L’alcalde, Jos茅 Benlloch, lamenta un nou “empastre” derivat de “l’urbanisme depredador del Partit Popular”, que durant la seua etapa al capdavant de l’alcaldia va adquirir un solar de 2.680 metres “que ara ja no servir脿 per res”

La ciutat de Vila-real haur脿 de fer front a un nou pagament estimat en prop d’un mili贸 d’euros, derivat d’una operaci贸 urban铆stica realitzada l’any 2010, baix mandat del Partit Popular. L’alcalde de Vila-real, Jos茅 Benlloch, ha anunciat aquest mat铆 la resoluci贸 judicial, que obliga l’Ajuntament a resoldre la situaci贸 en una parcel路la situada darrere del col路legi Jos茅 Soriano, que va ser cedida en el seu moment pels propietaris sense abonar “ni un euro” i per a la qual ara el jutge reconeix el dret a cobrar l’expropiaci贸 dels terrenys.

“Quan creiem que comencem a recobrar la normalitat, tornen els empastres i les ma莽ades de l’her猫ncia del Partit Popular”, lamenta el primer edil, qui recorda que “l’urbanisme depredador i l’estafa urban铆stica del PP de Vila-real segueix pesant com una espasa de D脿mocles sobre la ciutat”. En aquesta ocasi贸, l’expedient es remunta a novembre del 2010, quan l’aleshores govern municipal va adquirir uns 7.000 metres quadrats de terreny amb la intenci贸 de construir en la zona un quart institut per a la ciutat. “La major part del s貌l es va adquirir de manera irregular, amb ocupacions directes a les conseq眉猫ncies de les quals hem hagut de fer front tamb茅 durant els 煤ltims anys; una altra part va ser donada per la familiar de Jos茅 Soriano, als qui cal estar agra茂ts; i queda una 煤ltima parcel路la de 2.680 metres, que ara 茅s un hort abandonat, que 茅s per la que ara ens reclamen els jutges”, explica Benlloch.

La resoluci贸 judicial arriba despr茅s de la reclamaci贸 presentada en 2013 pels propietaris per a exigir el seu dret a ser expropiats i cobrar pel s貌l. El contenci贸s, recorregut en apel路laci贸 pel consistori, ha donat la ra贸 als propietaris, fixant ara el jutge un per铆ode de 10 dies perqu猫 l’Ajuntament inicie els tr脿mits per a formalitzar l’expropiaci贸 de la parcel路la. En principi, la valoraci贸 t猫cnica del solar es fixa en 759.196 euros, als quals caldr脿 sumar els interessos, per la qual cosa es calcula que el desemborsament per aquest nou “empastre” fregar脿 el mili贸 d’euros.

“Ara estem en el proc茅s de dialogar, negociar i notificar la valoraci贸 als propietaris, amb els quals esperem poder arribar a un acord, com hem anat fent fins ara, perqu猫 afecte el menys possible a l’avan莽 de Vila-real”, apunta Benlloch. En el cas que els propietaris no estiguen d’acord amb la valoraci贸, puntualitza l’alcalde, seria el jurat d’expropiaci贸 qui decidir脿 el preu.

Quant a la parcel路la, Benlloch lamenta que, en aquests moments, “no serveix de res”. “El solar, amb qualificaci贸 dotacional educativa, ja no pot albergar el quart institut, despr茅s de la construcci贸 del col路legi Jos茅 Soriano, amb la qual cosa hem d’expropiar-ho a pesar que no servisca per res. Per aix貌 vam rec贸rrer en el seu moment, per貌 ara ja 茅s una realitat que hem d’afrontar i arribar a acords perqu猫 aquest llast de l’her猫ncia del PP perjudique el menys possible als vila-realencs”, lamenta el primer edil. “Per aquells que isquen ara a criticar que, si hem de pagar a莽貌, per qu猫 ens plantegem la compra de l’Hostal del Rei, els dir茅 que aquesta expropiaci贸 a la qual ens veiem obligats ens suposar脿 gastar quasi un mili贸 d’euros en un solar que no servir脿 per a res, mentre que l’edifici hist貌ric costar脿 200.000 euros i quedar脿 per al poble per sempre. Aquests s贸n exemples clars de com gestionaven uns i com gestionem uns altres”, argumenta Benlloch. “Que no pense el PP ni per un segon que, per haver de pagar els seus empastres i el llast de la seua her猫ncia, Vila-real deixar脿 d’avan莽ar i a perdre oportunitats”, conclou l’alcalde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.