fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El mestre Vicent Esteve, l’artista G贸mez Perell贸 o l’escriptora Carme Miquel tindran un carrer a Alzira

El mestre Vicent Esteve, l’artista G贸mez Perell贸 o l’escriptora Carme Miquel tindran un carrer a Alzira

El Ple de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar ahir la proposta que la Comissi贸 de Topon铆mia Local present脿 per a assignar noms a diferents carrers i llocs de la Ciutat.

Es tracta de 9 nomenclatures noves a Alzira entre les quals destaquen el carrer Mestre Vicent Esteve o el parc Carme Miquel, que convertixen Alzira en el primer municipi que els atorga este reconeixement, o el carrer de l’Artista local G贸mez Perell贸.

鈥 Carrer del Mestre Vicent Esteve. Enlla莽a el carrer del barri de Santa Caterina amb la pla莽a de les Germanies i discorre en paral路lel al carrer de Vicent Olmos.

Vicent Esteve Montalv脿 (Alzira, Val猫ncia, 1955 鈥 Val猫ncia, 2018). Mestre i sindicalista. Defensor de la normalitzaci贸 del valenci脿 a l’escola. Guardonat 鈥揳 t铆tol p貌stum鈥 per la Diputaci贸 de Val猫ncia amb el premi Reconeixement de la Cultura 2019 pel foment i divulgaci贸 de la cultura i la literatura valenciana mostrat al llarg de la seua vida.

鈥 Parc de l’Escriptora Carme Miquel. Parc ubicat en l’encreuament dels carrers de Tavernes de la Valldigna i d’Adolfo Su谩rez.

Carme Miquel i Diego (la Nucia, Alacant, 1945 鈥 Val猫ncia, 2019). Mestra i escriptora. Dedic脿 la seua carrera al m贸n de l’educaci贸 i de la promoci贸 del valenci脿. En l’脿mbit literari, 茅s autora de m茅s d’una trentena de llibres de narrativa i assaig de literatura infantil, juvenil i d’adults. Entre els seus premis i guardons figura el de novel路la Ciutat d’Alzira de 1998 per l’obra Aigua en cistella. Fou membre de l’Acad猫mia Valenciana de la Llengua des de l’any 2006 fins a la seua mort.

鈥 Carrer de l’Artista G贸mez Perell贸. Anteriorment conegut com a carrer del Batxiller Fernando de Rojas.

Joaqu铆n G贸mez Perell贸 (Alzira, Val猫ncia, 1935 鈥 ib铆dem, 2007). Artista. El seu aprenentatge polifac猫tic l’inici脿 de la m脿 del pintor alzireny Julio 脥帽igo Blasco. L’any 1964 comen莽脿 a treballar a la Ciutat de l’Artista Faller. Tamb茅 form脿 part de l’equip art铆stic de la prestigiosa empresa valenciana Porcelanas Lladr贸 i tamb茅 dirig铆 l’Acad猫mia Municipal de Dibuix de la seua ciutat natal. Els seus treballs m茅s coneguts es poden contemplar en el santuari de la Mare de D茅u del Lluch i en l’esgl茅sia de Santa Caterina.

鈥 Pla莽a del Trenta de Desembre. Anteriorment coneguda com a pla莽a Major de Santa Maria.

鈥 Passeig d’Antonio Machado. Passeig de vianants i ciclistes que voreja el riu X煤quer i enlla莽a el pont de Ferro i l’estaci贸 de ferrocarril en paral路lel a la ronda d’Europa.

鈥 Carrer de l’Escultor Alfred Just. Anteriorment conegut com a travessia del Saludador.

鈥 Carrer de l’Escriptor Josep Bolea. Anteriorment conegut com a travessia de les Piletes.

鈥 Carrer de l’Antiga Avidesa. 脷ltim tram de l’actual carrer de Gandia que discorre entre les rotondes d’Avidesa i de la Rosa dels Vents.

鈥 Carrer dels Artistes Fallers. Carrer en projecte paral路lel a l’actual carrer dels Llimoners, que es localitza en el Pol铆gon Industrial El Cano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.