fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ministeri de Medi ambient i l’Ajuntament d’Orpesa col路laboraran per a activar un pla de regeneraci贸 en la platja dels Ampl脿ries

El Ministeri de Medi ambient i l’Ajuntament d’Orpesa col路laboraran per a activar un pla de regeneraci贸 en la platja dels Ampl脿ries

L’alcalde d’Orpesa, Rafael Albert, anuncia que el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentaci贸 i Medi ambient i l’Ajuntament d’Orpesa col路laboraran amb la finalitat d’activar un pla de regeneraci贸 en la platja dels Ampl脿ries de la localitat.

Aix铆 s’ha decidit entre ambdues institucions durant una reuni贸 que ha tingut lloc entre el sotsdirector general per a la Protecci贸 de la Costa, 脕ngel Mu帽oz Cubillo, 脿rea depenent de la Direcci贸 general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar; i Albert; una trobada al que tamb茅 ha assistit el subdelegat del Govern de Castell贸, David Barelles, i el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Oropesa, Tom谩s Fabregat.

Rafael Albert ha mostrat la seua “satisfacci贸” al final de la reuni贸, “perqu猫 creiem que hem trobat la via per a desbloquejar un assumpte en el qual fa molts anys que treballem i amb el qual aquest ajuntament donar脿 eixida a una gran demanda social. Ajuntament i Govern d’Espanya anirem de la m脿 a la recerca d’una soluci贸 definitiva als problemes de regressi贸 mar铆tima de la zona nord del nostre municipi”.

“La soluci贸 adoptada pansa per la pr貌xima signatura d’un protocol d’intencions pel qual l’Ajuntament d’Orpesa licitaria l’estudi informatiu que establir脿 les solucions i les mesures a adoptar en la zona dels Ampl脿ries, mentre que la Sotsdirecci贸 General per a la Protecci贸 de la Costa aportar脿 el suport i l’adre莽a t猫cnica per a fixar les cl脿usules per les quals es licitar脿 la redacci贸 de l’estudi informatiu, aix铆 com la posterior i futura execuci贸 de l’obra”, ha indicat Rafael Albert.

L’objectiu del consistori ser脿, a partir d’aqueixa licitaci贸, impulsar a continuaci贸, en una segona fase, “un futur conveni amb el Ministeri de Medi ambient, de manera que, sobre la base de les solucions plantejades en aquest estudi informatiu, i en el percentatge que s’acorde, assumir la inversi贸 que transformar脿 la platja dels Ampl脿ries en un litoral d’arena, a canvi d’una concessi贸 pel per铆ode i en les condicions que es determinen”. “Els serrells jur铆dics i la forma en la qual es materialitzar脿 aqueix acord 茅s en el que anem a treballar de manera immediata”, ha continuat el primer edil despr茅s de la reuni贸, qui destaca que aquest tipus de solucions ja s’han dut a terme en altres exemples de projectes duts a terme, cas del passeig de Fuengirola o l’actuaci贸 que es va realitzar enfront del mateix Parador Nacional de Turisme de Benicarl贸.

L’alcalde d’Orpesa ha destacat el comprom铆s del sotsdirector de “comen莽ar a treballar des de la setmana vinent”. “Anirem pas a pas, per貌 creiem que estem molt prop d’aconseguir una soluci贸 que permeta remarcar una zona de franja mar铆tima molt important per a Orpesa, un municipi que t茅 en el turisme la seua principal ind煤stria i motor econ貌mic i d’ocupaci贸, i pel qual seguirem treballant sense descans”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.