fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ministeri prorroga durant 60 dies la vig猫ncia dels permisos de conduir que caduquen durant l’estat d’alarma

El Ministeri prorroga durant 60 dies la vig猫ncia dels permisos de conduir que caduquen durant l’estat d’alarma

Establix a m茅s que quedaran exempts de les restriccions de circulaci贸 que es puguen decretar els vehicles de distribuci贸 de medicaments, material sanitari i aliments i d’altres serveis essencials.

Establix a m茅s que quedaran exempts de les restriccions de circulaci贸 que es puguen decretar els vehicles de distribuci贸 de medicaments, material sanitari i aliments i d’altres serveis essencials.

El Ministeri de l’Interior ha dictat una ordre per la qual es prorroga durant 60 dies la vig猫ncia dels permisos de conduir que caduquen durant l’estat d’alarma.

L’ordre, publicada este dissabte en el Bolet铆n Oficial del Estado (BOE), assenyala que “els permisos i llic猫ncies de conducci贸, aix铆 com altres autoritzacions administratives per a conduir, el per铆ode de vig猫ncia de les quals ven莽a durant l’estat d’alarma, quedaran autom脿ticament prorrogats mentre dure el mateix i fins seixanta dies naturals despr茅s de la seua finalitzaci贸”.

La resoluci贸, signada pel ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, tamb茅 afecta els permisos de conducci贸 estrangers v脿lids per a conduir a Espanya. La llei establix que estos permisos s贸n v脿lids durant sis mesos des de l’arribada a Espanya i que, ven莽ut aqueix termini, els conductors estrangers han de canviar el perm铆s del seu pa铆s per un espanyol.

L’ordre publicada hui en el BOE establix que el c貌mput d’aqueixos sis mesos queda paralitzat durant l’estat d’alarma, i es reprendr脿 una vegada finalitzat aqueix per铆ode. Per tant, els permisos de conducci贸 estrangers per als quals no haja ven莽ut els sis mesos legals continuen sent v脿lids durant l’estat d’alarma.

La resoluci贸 tamb茅 afecta a determinats vehicles que presten serveis essencials com la distribuci贸 de medicaments, material sanitari o aliments.

El Reial decret pel qual es va establir l’estat d’alarma assenyala que el ministre de l’Interior “podr脿 acordar el tancament a la circulaci贸 de carreteres o trams d’elles per raons de salut p煤blica, seguretat o flu茂desa del tr脿nsit o la restricci贸 en elles de l’acc茅s de determinats vehicles pels mateixos motius”.

L’ordre dictada este dissabte assenyala que estes restriccions que es puguen establir no afectaran a:

a) Els vehicles d’auxili en carretera.

b) Els vehicles i serveis de conservaci贸 i manteniment de carreteres.

c) Els vehicles de distribuci贸 de medicaments i material sanitari.

d) Els vehicles de recollida de residus s貌lids urbans.

e) Els vehicles destinats a la distribuci贸 d’aliments.

f) El transport de materials fundents.

g) Els vehicles destinats a transport de combustibles.

h) Els vehicles de transport de bestiar viu.

i) El transport de mercaderies peribles (fruites, verdures fresques i uns altres), sempre que la mercaderia perible supose almenys la meitat de la capacitat de c脿rrega 煤til del vehicle o ocupe la meitat del volum de c脿rrega 煤til del vehicle.

j) Els vehicles de la Societat Estatal de Correus i Tel猫grafs.

Les restriccions tampoc afectaran altres vehicles “que contribu茂xen a garantir el subministrament de b茅ns o la prestaci贸 de serveis essencials per a la poblaci贸”.

El mateix Reial decret d’estat d’alarma ja assenyalava que aqueixes restriccions no afectaven els vehicles d’emerg猫ncia ni als vehicles policials.

L’ordre signada pel ministre de l’Interior ha sigut dictada, com la resta de les resolucions establides a l’empara del Reial decret d’estat d’alarma, amb la finalitat de protegir la salut i seguretat dels ciutadans, contenir la progressi贸 de la malaltia i refor莽ar el sistema de salut p煤blica. En aquest apartat, l’objectiu 茅s garantir el prove茂ment de b茅ns de primera necessitat i la prestaci贸 de serveis essencials per a la societat.

Per a fer efectiva esta mesura i garantir la unitat i coordinaci贸 en la seua execuci贸, l’ordre establix que el Director general de tr脿nsit, Pere Navarro, informe de la mateixa “als responsables de tr脿nsit de les Comunitats Aut貌nomes, o, en el seu cas, de les entitats locals que tenen assumides compet猫ncies a mat猫ria de tr脿nsit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.