fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El ‘Molí de la Reixa’ d’Onda es convertirà en un Centre d’Interpretació de la Serra d’Espadà

El ‘Molí de la Reixa’ d’Onda es convertirà en un Centre d’Interpretació de la Serra d’Espadà

El ‘Molí de la Reixa’ d’Onda es convertirà pròximament en un Centre d’Interpretació del Parc natural de la Serra d’Espadà.

L’objectiu de l’Ajuntament és informar tant a onders com a visitants de l’entorn natural de la Serra, dels pobles que ho emmarquen, així com de les distintes rutes que es poden gaudir. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assegurat que, “amb aquest projecte, Onda es consolidarà com a capçalera de comarca de la Serra d’Espadà i del Millars, alhora que es tornarà a fer valdre aquest edifici que va ser declarat Monument Històric Artístic en 1978 i Bé d’Interès Local en 1982”. En aquest sentit, Huguet ha recordat que el ‘Molí de la Reixa’ va quedar “inutilitzat i abandonat” durant la passada legislatura quan el Partit Popular va decidir traslladar la Tourist Info a un altre lloc .
D’aquesta manera, l’equip de govern torna a apostar una vegada més per accions encaminades a impulsar el turisme. “Sumem un nou recurs turístic que completarà el gran ventall de possibilitats que ofereix Onda”, ha destacat l’alcalde. En aquesta línia ha explicat que, “a més de conservar el nostre patrimoni cultural, aquesta iniciativa que ens va proposar el grup Compromís diversificarà l’oferta de turisme natural, que ja s’està potenciant amb el turisme d’aventura que atrau l’entorn del Sitjar”.

Finalment, Huguet ha afirmat que “estem explorant noves vies que ens ofereix el turisme actiu i de naturalesa. Som conscients que Onda disposa dels recursos turístics necessaris per a diversificar la nostra economia i estem treballant perquè siga una realitat a curt i mitjà termini”.

Per la seva banda, el portaveu de Compromís, Lluís Pastor, considera que, “el ‘Molí de la Reixa’ es troba desaprofitat”, pel que “cal dinamitzar aquest edifici que està en un estat excel·lent, però que li falta oferir més activitat”. El grup polític Compromís que lidera Pastor va suggerir aquesta proposta perquè han qualificat aquest edifici com “el lloc ideal per a albergar el Centre d’Interpretació de la Serra d’Espadà, tant per infraestructura com per situació”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.