fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Museu de Belles Arts de Castelló obri les portes este dilluns, 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus

El Museu de Belles Arts de Castelló obri les portes este dilluns, 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus

S’hi garantiran totes les mesures de seguretat sanitàries i l’aforament estarà limitat a un terç.

El Museu de Belles Arts de Castelló obrirà, de nou, les portes este dilluns, 18 de maig, que coincideix amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, igual que tots els espais museístics que depenen de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

El Consell Internacional de Museus (ICOM) va decidir que l’any 2020 el Dia Internacional dels Museus estiguera dedicat a ‘Museus per la igualtat: diversitat i inclusió’, i és justament este el tema que aborda l’exposició comissariada per Irene Gras a la sala d’exposicions temporals del Museu de Belles Arts de Castelló: ‘Històries, mirades, dones. Visions de la diferència’.

Esta exposició se centra en les dones en l’art, amb la finalitat de difondre i facilitar el coneixement del patrimoni cultural del museu per a buscar una relectura i una reinterpretació de la col·lecció sense l’influx patriarcal.

Es tracta d’una mostra en què es pretén treballar des de la reflexió per a accionar la inclusió i la igualtat en l’àmbit museístic. I per això ofereix una revisió de la figura femenina, amb l’objectiu d’abordar l’anàlisi de la col·lecció amb una finalitat social i pedagògica marcada pels estudis de gènere.

El museu reobrirà amb l’horari habitual, de 10.00 a 13.00 hores i de 17.00 a 20.00 hores, i els diumenges, de 10.00 a 13.00 hores. Atenent la situació actual de crisi sanitària, es limitarà l’aforament a un terç. També s’han disposat diverses mesures per a garantir la seguretat tant de les persones visitants del museu com del seu personal: control de l’aforament, mampares de seguretat, senyalització de distàncies entre el públic, dosificadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i als serveis del museu, mascaretes per a les persones visitants que no en porten i panells amb informació i consells de seguretat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.