
“Volem aportar el nostre granet d’arena en estos moments tan difícils, obrint una xicoteta finestra informativa per a donar a conèixer alguns elements singulars del patrimoni ceràmic, històric, arqueològic, etnològic, immaterial, etc.”
En estos dies d’obligat tancament, el Museu de Ceràmica de l’Alcora aprofita cada dia per a avançar treballs interns, però, a més, no vol perdre el contacte amb el públic i per això està publicant una sèrie d’entrades en la seua pàgina de Facebook sota el títol d'”Anotacions de Patrimoni contra el confinament”.
Segons expliquen des del Museu, “volem aportar el nostre granet d’arena en estos moments tan difícils, obrint una xicoteta finestra informativa per a donar a conèixer alguns elements singulars del patrimoni ceràmic, històric, arqueològic, etnològic, immaterial, etc., que conservem en el Museu o que forma part de les nostres competències”.
Cada dia es publica un article sobre elements patrimonials de la localitat, alguns pertanyents als fons del Museu que no han sigut mai exposats, però també altres relacionats amb el territori o pertanyents al patrimoni immaterial.
“A través d’objectes arqueològics, edificis històrics, peces de ceràmica i elements del patrimoni industrial o hidràulic, tenim l’oportunitat de conèixer la nostra història i finalitzar este període amb un coneixement més profund de la nostra localitat”, manifesten.
Fins hui s’han tractat temes com una llucana romana del jaciment de Santa, un plat de la Real Fàbrica, el forn bicanal de Taulells BIC, el Molino Nou, una tinaja d’oli de 1925, i el funcionament dels forns moruns, etc.
Els reportatges continuaran fins que finalitze el tancament del Museu. Es publicarà un reportatge diari, de dilluns a divendres, des del mateix Museu, però es deixa la porta oberta a la participació de la ciutadania, que pot col·laborar presentant ‘els seus patrimonis’, aquelles peces de ceràmica o altres objectes històrics que tinguen a la seua casa amb la intenció d’obrir debat i intercanviar coneixements. “Cal aprofitar esta atípica situació per a conèixer una mica més del nostre ric patrimoni”.