fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Museu del Joguet d’Almassora es trasllada a l’Espai Mercat per a guanyar espai i accesibilitat

El Museu del Joguet d’Almassora es trasllada a l’Espai Mercat per a guanyar espai i accesibilitat

L’equip de govern reserva 80.000 euros al condicionament del recinte

L’Ajuntament d’Almassora multiplicarà la visibilitat del Museu del Joguet i les visites que rep aquesta sala després de la seua reubicació en l’Espai Mercat, en la primera planta del Mercat Central. L’equip de govern ha previst una modificació de crèdits de 80.000 euros per a executar millores en el nou recinte i que reunisca les condicions apropiades per a un museu únic en la província.

Segons ha indicat la regidora de Cultura, Isladis Falcó, existeix un acord entre la família propietària de la col·lecció, els Arenós-Agut, per a resituar la col·lecció de joguets i peces de gran valor en aquest enclavament més cèntric, ampli i accessible. De fet, l’absència d’ascensor i les reduïdes dimensions de l’edifici de la Vila han sigut determinants per a estudiar un nou espai en el qual exposar les peces.

La problemàtica s’ha repetit des de l’obertura del Museu del Joguet en l’edifici La Murà del carrer Verge del Tremedal. La família s’ha vist obligada a dividir la col·lecció i apostar per la rotació de peces davant la falta d’espai. També les visites guiades, sobretot d’escolars i associacions, s’han hagut de distribuir en grups més reduïts per a poder contemplar les peces sense estretors.

El trasllat a la primera planta del Mercat Central multiplicarà la capacitat de la sala i incorporarà dos elements dels quals manca en l’actualitat: rampa per a facilitar la pujada de cadires de rodes i banys. Els 80.000 euros reservats per l’equip de govern suposaran l’adequació del recinte amb condícies adaptades a persones amb discapacitat física, de manera que tota la planta quede adequada a les noves necessitats.

D’altra banda, l’equip de govern pretén donar major visibilitat “a un museu que és únic en la província i que conté peces de gran valor”. “A més dels xiquets, estem convençuts que atresora un gran potencial cultural i turístic que hem de potenciar per a atraure les visites, que ja superen les 800 anuals”, ha considerat la regidora de Cultura, Isladis Falcó.

Leave a Reply

Your email address will not be published.