fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Pacte de la Ceràmica d’Onda augmenta un 21% el Pressupost per a 2019

El Pacte de la Ceràmica d’Onda augmenta un 21% el Pressupost per a 2019

L’objectiu del consorci és assegurar la continuïtat de les empreses i fomentar l’ocupació.

El Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica comptarà amb un pressupost de 186.258 euros per a l’any 2019, un 21% més respecte al pressupost inicial de 2018. El Consorci durà a terme projectes per a assegurar la continuïtat de les empreses de la zona i fomentar la generació d’ocupació durant pròxim any. El president del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica, Ximo Huguet, ha afirmat que “donat els bons resultats obtinguts, sent l’entitat amb més empreses adherides en l’àmbit nacional, seguirem avançant en esta línia, assegurant la continuïtat d’empreses viables en perill de desaparéixer i així evitar la pèrdua de capital econòmic i llocs de treball, a més de proporcionar als emprenedors una alternativa per a establir-se, diferent de la creació ‘des de zero’ de la seua empresa”.

Dins del Pressupost també es desenvoluparà una àrea de formació específica en col·locació de revestiment ceràmic, on a través d’un curs específic teòric-pràctic, es tractarà de proporcionar els coneixements necessaris a aturats per a facilitar la reinserció en este sector, ja que el mercat actual està demandant este tipus de professionals. Així mateix, el projecte contractarà dos tècnics especialistes en empreses, un coordinador docent i un auxiliar administratiu.

El Consorci mantindrà l’execució de programes que afavorisquen el desenvolupament de l’esperit emprenedor, el suport a les iniciatives empresarials i la millora de la ocupabilitat. Per a açò es realitzaran accions formatives que donen resposta a la demanda del sector ceràmic actual, adequant la formació a les necessitats reals de les empreses. “D’esta manera, és possible obtenir més i millors resultats i afermar-ho com una eina que, des de la concertació social i política, permeta la reactivació econòmica i la generació d’ocupació, estable i de qualitat, en els municipis consorciats”, ha assegurat Ximo Huguet.

El president ha conclòs dient que “continuarem treballant conjuntament perquè és la millor manera de desenvolupar polítiques d’activació d’ocupació que siguen afectives i dinamitzen l’economia de la zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.