fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Pacte per l’Ocupaci贸 impulsar脿 l’efici猫ncia empresarial, els productes tur铆stics conjunts i l’emprenedoria a la Vall d’Uix贸

El Pacte per l’Ocupaci贸 impulsar脿 l’efici猫ncia empresarial, els productes tur铆stics conjunts i l’emprenedoria a la Vall d’Uix贸

El consorci i la UJI han presentat un diagn貌stic del territori amb mesures concretes per a “seguir avan莽ant, crear ocupaci贸 i riquesa” en la Plana Baixa.

El Pacte Comarcal per l’Ocupaci贸 de la Plana Baixa ha presentat al costat de l’Institut de Desenvolupament Local de la Universitat Jaume I (UJI) el diagn貌stic del territori que senta les bases per a “saber feia on hem de dirigir els esfor莽os per a seguir avan莽ant i crear ocupaci贸 i riquesa en la comarca”, tal com ha explicat la presidenta del consorci i alcaldessa de la Vall d’Uix贸, Tania Ba帽os, que ha participat en la jornada al costat de l’alcaldessa d’Almenara, Est铆baliz P茅rez, i Vicente Bod铆, representant de la UJI.

Este document realitza algunes propostes d’actuaci贸, entre les quals destaca l’augment del grau de tecnificaci贸 de les empreses i de la ind煤stria “per a adaptar-se a les noves exig猫ncies del mercat, diferenciar-se i augmentar la seua efici猫ncia i el seu benefici a trav茅s de la tecnologia capdavantera, el coneixement i la innovaci贸”, ha afirmat Ba帽os.

El foment de l’emprenedoria “amb una visi贸 m茅s global i no solament local” 茅s una altra de les claus d’este diagn貌stic realitzat per t猫cnics i investigadors. Per este motiu existisca el comprom铆s des de la presid猫ncia del consorci a “prestar serveis de formaci贸, assessorament i acompanyament en tota la comarca, perqu猫 els municipis m茅s grans tenim capacitat per a oferir-los per貌 els xicotets no tenen aquests recursos”.

Entre les accions m茅s destacades tamb茅 est脿 la millora de la coordinaci贸 tur铆stica “per a impulsar productes conjunts atractius, que aprofiten que som una zona molt rica i diversa que t茅 oferta de sol i platja, d’interior, la Serra Espad脿 i els Coves de Sant Josep”. Precisament es recomana que este sector vaja “de la m脿 d’una economia verda i circular, que aposta per la biomassa, les energies netes i la conservaci贸 del territori”.

Ba帽os ha destacat que per a implantar estes mesures “hem de conjuminar esfor莽os i crear sinergies, perqu猫 cada municipi pot aportar coses diferents”, la qual cosa sumat a la labor de la UJI, que seguir脿 donant suport t猫cnic al projecte, suposa “iniciar un treball que fins ara no s’havia realitzat mai”.

En este sentit ha recordat que el juny de 2015 el pacte comarcal per l’ocupaci贸 “estava pr脿cticament desmantellat des de feia anys i arrossegava un deute que li impossibilitava rebre subvencions”. El maig de 2016 es va reactivar, es va saldar el deute i se li va dotar per primera vegada de personal i pressupost propis, amb aportacions dels ajuntaments que ho formen i de la Conselleria d’Economia.

Este consorci est脿 format per la Vall d’Uix贸 (presid猫ncia), Nules (vicepresid猫ncia), la Vilavella, Moncofa, Xilxes, la Llosa, Almenara, Artana, Eslida i Fondeguilla. A m茅s tamb茅 participen en ell els sindicats, la patronal, la Diputaci贸 de Castell贸 i el Servef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.